Geleceğin Müzisyenleri Yıldırım'da Yetişiyor

İnsan odaklı hizmetlere imza atmaya devam eden Yıldırım Belediyesi’nin işbirliği ile faaliyet gösteren Bursa Müzik Akademisi, sanata gönül veren yeni kursiyerlerini bekliyor.

Geleceğin Müzisyenleri Yıldırım'da Yetişiyor
Müzik alanında yeteneği olan gençler ile engelliler ve kimsesiz çocukların da müzik, tiyatro ve halk dansları alanında eğitim gördüğü Bursa Müzik Akademisi, geçtiğimiz yaz kurslarıyla birlikte bin 127 kursiyeri mezun etti. Bin 500 kursiyeri sanatla tanıştırmayı hedefleyen kurslara bugüne kadar 353 engelli kayıt yaptırdı. Zihinsel, bedensel ve görme engelli vatandaşlar ile otistik ve down sendromluların da kayıt yaptırabileceği kurslar kapsamında, halk oyunları, tiyatro, çocuk ve yetişkin korusu, ilahi korosu, keman, kanun, klarnet, piyano, gitar, ritim, yan flüt, bağlama ve yeni başlayacak olan ney kursları ile toplamda 13 branşta ücretsiz eğitim verilecek. 30 Ekim 2015 tarihine kadar devam edecek olan kayıt döneminde dileyen vatandaşlar Yıldırım Belediyesi Hizmet Binası, Barış Manço Kültür Merkezi ve Adile Naşit Tiyatrosu’na giderek başvuruda bulunabilirler. Bursa Müzik Akademisi hakkında 444 16 02 numaralı Yıldırım Belediyesi Çağrı Merkezi’nden detaylı bilgi alınabilecek.

Engellilere, kadınlara, çocuklara ve kimsesizlere yönelik çalışmalara önem verdiklerini dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Kurulduğu günden bu yana desteklerimizle büyüyen müzik akademisi geleceğimizin teminatı çocuklarımıza hizmet vermekte. Yavrularımızı kötü alışkanlıklardan korumak ve meslek edinmelerini sağlamak için bu tür birlikteliklerin çok büyük önemi var” dedi.

Sanat ve spor gibi donanımlı bireyleri oluşturacak faaliyetlere desteğin devam edeceği vurgusunu yapan Edebali, “İnsana yapılan yatırım hizmetlerin en önemlilerinden. Belediyecilik hizmetlerini yalnızca asfalt yapmak, çöp toplamaktan ibaret değil sanattan spora her alanda faaliyet gösterecek anlayışla uyguluyoruz. Bu kapsamda dileyen hemşehrilerimizi kurslarımıza katılım göstermeye davet ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA