AK Parti Ordu Milletvekili Çanak Açıklaması

"2005 yılında AK Parti engelliler ile ilgili yasalar çıkardı, yasal düzenlemeler yaptı"

AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Perşembe ilçesinde Engelli Hakları Derneği üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Perşembe Kaymakamı Ahmet Arık, Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar'ın da katıldığı kahvaltıda konuşan Çanak, AK Parti'nin kuruluşundan itibaren engelli vatandaşlara yönelik uygulamalara değinerek, "Kuruluşu çok eskiye dayanan partiler, AK Parti'nin daha kuruluşunda oluşturduğu Engelliler Koordinasyon Merkezi'ni daha yeni yeni kurmaya başladılar. Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkan olduğu dönemde partinin kuruluşuyla birlikte engelli kardeşlerimizi siyasete kazandırmış, onların siyasette aktif rol almalarını sağlamıştır" dedi.

Çanak, Türkiye nüfusunun yüzde 12'sinin engelli bireylerden oluştuğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Yani engelli kardeşlerimiz milletvekili seçtirmek ve seçmek için oy kullanıyor ama siyaset yapmalarına, aday gösterilmelerine fırsat verilmiyor, hakları sağlanmıyordu ama AK Parti çıktı, Recep Tayyip Erdoğan geldi, engelli kardeşlerimizi partinin içerisine aldı, onları milletvekili adayı yaptı, Meclis'e milletvekili seçtirdi. 2005 yılında AK Parti engelliler ile ilgili yasalar çıkardı, yasal düzenlemeler yaptı. Onlara 30-40 yıl önce verilmesi gereken hakları AK Parti vermiş oldu. Evlerinde kapatılmış, unutulmuş, ailelerine bırakılmış, hiç düşünülmemiş, hiç ziyaret edilmemiş engelli kardeşlerimiz artık çok şükür sosyal hayatımızın içindedir."

Yeni dönemde Engelliler Bakım Merkezi kurulacağını vurgulayan Çanak, şehir merkezinde veya il dışında işi olan ebeveynlerin, engelli çocuklarını bakım merkezine bırakabileceğini, tüm ihtiyaçlarının ve bakımlarının engelli bakım merkezinde karşılanacağını, geri geldikten sonra çocuğunu alabileceğini de belirterek, ailelere yeni bir kolaylık getireceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA