Kurtulmuş Açıklaması 'AK Parti Bir Tarafta, Karşıda Hepsi'

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, 7 Haziran seçimlerinde diğer partilerin ve bazı yapıların AK Parti’ye karşı ittifak yaptığını belirterek, "7 Haziran öncesinde AK Parti bir tarafta, karşıda hepsi vardı. Şu parti, bu parti, paralel yapı, batıdaki bazı odaklar, içeriden Türkiye’yi dışarıya gammazlayan bazı çevreler hepsi bir araya geldiler, zannediyorsunuz Türkiye’de iki parti seçime giriyor" dedi.

Kurtulmuş Açıklaması 'AK Parti Bir Tarafta, Karşıda Hepsi'
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, 1 Kasım seçimleri öncesi çalışmalarını sürdürdü. İlk olarak Korgan ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Kurtulmuş, buradaki ziyaretlerin ardından Kumru ilçesine geçti. Kumru ilçesinde Kumru Belediyesi kafeteryasında vatandaşlarla buluşan Kurtulmuş, burada toplanan kalabalığa hitap etti. Kurtulmuş burada yaptığı konuşmada 7 Haziran seçimleri öncesi AK Parti’ye karşı bir ittifak oluşturulduğunu ancak başarılı olunmadığını söyledi.

Seçim sonrası yaşanan olaylardan örnekler veren Kurtulmuş, AK Parti’nin sarsılmadığını ve yoluna devam ettiğini vurguladı.

"İTTİFAK, AK PARTİ’NİN KARŞISINDA KİM GÜÇLÜ İSE ONA OY VERİN DİYOR"

7 Haziran seçimleri öncesi AK Parti’ye karşı diğer partiler ve bazı odakların ittifak yaptığını ifade eden Kurtulmuş, "7 Haziran öncesinde AK Parti bir tarafta, karşıda hepsi vardı. Şu parti, bu parti, paralel yapı, batıdaki bazı odaklar, içeriden Türkiye’yi dışarıya gammazlayan bazı çevreler hepsi bir araya geldiler. Hepsi öyle bir kampanya yürüttüler ki, zannediyorsunuz Türkiye’de iki parti seçime giriyor. Birisi AK Parti, diğeri hangi Parti, HDP. Televizyonlarda görüyorsunuz, her akşam saz çalıyor, her yerde bu ittifak AK Parti’nin karşısında kim güçlü ise ona oy verin diyor. Paralel yapı mesela diyor ki, ’MHP, AK Parti’nin karşısındaysa MHP’ye, başka yerde HDP’ye, başka yerde CHP’ye oy verin’ diyor. Derdiniz ne kardeş, ’AK Parti iktidar olmasında ne olursa olsun’. Peki o zaman siz CHP, MHP, HDP beraber hükümet kuracak mısınız? Bunu söyleyin millete de ona göre size oy versin. 7 Haziran’da bu şekilde yaptılar" diye konuştu.

"SALLADIĞINIZI, DÜŞÜRDÜĞÜNÜZÜ ZANNEDİYORSUNUZ"

7 Haziran’da ittifak oluşturulduğunu ve seçim sonrası bu tür olayların yaşandığını bir örnekle açıklayan Kurtulmuş, "7 Haziran seçimlerinden sonra hatta o kadar ileri gittiler ki, seçimlerden sonra CHP’nin çok değerli bir yöneticisi hanımefendi HDP’nin Genel Başkanı ile havalimanında karşılaştı. El ele tutuştular el salladılar dedi ki, ’salladık düşürdük’ dedi.

Salladılar düşürdüler, neyi düşürdüler, neyi salladılar, siz salladığınızı düşürdüğünüzü, zannediyorsunuz. İşte AK Parti burada, işte millet burada, işte Kumru burada dimdik ayakta ve yoluna devam ediyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA