İşitme Engelliler Olimpiyatları Hazırlıkları

2017’de Samsun’da yapılacak "23. Deaflympics İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları” öncesinde hazırlık faaliyetleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi Golf Sahası’na 250 adet ‘fıstık çamı’ dikildi.

İşitme Engelliler Olimpiyatları Hazırlıkları
Samsun Büyükşehir Belediyesi, 23. Yaz Deaflympics İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları hazırlık çalışmalarından biri olan golf sahası alanında ağaç dikim etkinliği düzenledi.

Etkinliğe Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Yurt, Sefer Arlı ve Zennube Albayrak, Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, genel müdürler, daire başkanları, Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) Başkanı Valery Rukledev, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir ile yurt dışı federasyonlarından yaklaşık 100 yetkili katıldı.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından golf sahasının Atatürk Bulvarı kenarında ağaçlandırılmak üzere ayrılan alanda olimpiyat komitesi üyeleri, Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile birlikte fıstık çamı dikti. Komite üyeleri yüzlerce çam fidanını yaklaşık bir saat içinde toprakla buluşturdu. Samsun İşitme Engelliler Ortaokulu öğrencilerinin yer aldığı etkinlikle renkli görüntüler yaşandı.

VALİ ŞAHİN: “GÜZEL TESİSLER YAPILIYOR”

Bir önceki olimpiyatlarda kullanılan tesislerden daha güzelinin Samsun’da yapıldığını belirten Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Bugün golf sahamızın ön tarafına fidan dikim töreni yapıldı. Birkaç sene sonra bu fıstık çamlarının gölgesinde oturulacak. Golf oynayanlar belki de buraya serinlemeye gelecek. Buraya bir güzellik katacak. Aslında bu bir farkındalık ağaç dikim töreni. Samsun’un her tarafı ağaç, yeşil ve yeşillik. Sahil bandında da her 3 metrede bir sahil çamı dikiliyor. 2017 ile ilgili bu faaliyetler Samsun’da çok hızlı yürüyor. Bir önceki Deaflympics İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda yapılanlardan daha güzel tesisler yapılıyor. Bunlar hem 2017’de kullanılacak hem de 2017 sonrası Samsun’un sporseverleri bu tesisleri kullanacaklar. Bu tesislerin kazanılmasında emeği geçenlere ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz Beye çok teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN YILMAZ: “BU HİZMETLER, BİZDEN SONRAKİ NESİLLER TARAFINDAN MİNNETLE ANILACAK”

Yapılan ağaç dikimi organizasyonun gelecek nesiller tarafından minnetle anılacağını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Bugün 2017’de Samsun’da yapılacak 23. Deaflympics İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları öncesindeki hazırlık faaliyetlerinden birindeyiz. Bunlardan bir tanesi yeni yapılmakta olan Büyük Samsun Golf Alanı’na ağaç dikim etkinliğinde buluştuk. Son derece yoğun bir katılımda golf alanımıza fıstık çamları dikiyoruz. Bunlar 2-3 sene içerisinde büyüyecekler. İnsanların altında oturabileceği ölçeklere girecekler. İnsanlık var olduğu sürece buranın doğasına değer katacaklar. Bu organizasyon, böylece Samsun’da bir nefes olarak, bir hatıra olarak gelecek nesiller tarafından hep şükran ve minnetle anılacaktır. İnsanlık fanidir, bizler gelip geçiyoruz ama doğaya ve şehrimize yönelik yapılmış olan bu hizmetler bizden sonraki nesiller tarafından minnetle anılacaktır. Tıpkı bizim, bizden öncekilerin şehre ve doğaya yaptığı katkıları minnetle andığımız gibi. Bugün ki organizasyona katkı veren herkese en içten teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

RUKLEDEV: “SAMSUN, İŞİTME ENGELLİLER CAMİASINDA HİÇ UNUTULMAYACAK”

İşitme engellilerin Samsun’u hayatları boyunca unutamayacaklarını belirten Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi Başkanı Valery Rukledev, “Buradaki yetkililer bizimle çok fazla ilgilendiler. Bundan dolayı çok mutluyuz. Umarım burada diktiğimiz ağaçlar 2017 Olimpiyatları için yaşarlar ve 100 yıl boyunca bizi hatırlarlar. Samsun, işitme engelliler camiasında hiç unutulmayacak. Organizasyonun herkes için güzel geçmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Ağaç dikim etkinliği, Vali İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın İşitme Engelliler Ortaokulu öğrencileri ile ağaç dikmesinin ardından sonlandı.
Kaynak: İHA