Eleşkirt'teki Yeni Devlet Hastanesi Törenle Açıldı

AĞRI - Eleşkirt ilçesinde yapımı tamamlanan 50 yataklı devlet hastanesi, törenle hizmete açıldı.

Vali Musa Işın, açılışta yaptığı konuşmada, Eleşkirt Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu'na, Hakkari Dağlıca'daki operasyonda şehit düşen kardeşi Astsubay Üstçavuş Turgay Topsakaloğlu için taziyelerini ifade ederek, "Şehidimize ve bütün şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Ağrı'da 2,5 milyar liralık yatırım yapıldığını anımsatan Işın, kasım ayının sonuna kadar ilde hemen hemen her gün açılışlar yapılacağını belirtti.

Işın, devletin önemli görevlerinden birisinin vatandaşlarına sağlık hizmetleri sunmak olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Ülkemizdeki 76 milyon insan, hemen hemen hepsi sağlık hizmetini karşılıksız almaktadır. Bu uygulama birçok ülkede yoktur. Sağlık çalışanlarına iyi davranalım. Sağlık personelimiz hem tedavisini yapar hem de söz işitir. Bazen de kaba söz işitir. Bu insanlık dışıdır. Toplum olarak sağlık çalışanlarımıza, doktorlarımıza  sahip çıkmalıyız."

Açılışın ardından beraberindekilerle hastaneyi gezen Işın, hastanenin hem yapısal hem de kullanılan malzeme bakımından son derece modern olduğunu söyledi.

Törene, Vali Yardımcısı Sedat İnci, İl Sağlık Müdürü Fikriye Tekin, Eleşkirt Belediye Başkanı Sebahattin Sarı, Yücekapı Belediye Başkanı İlhami Zeyrek, AK Parti Eleşkirt İlçe Başkanı Aytekin Arslan ve bazı kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA