Belediye Personeline Uygulamalı İş Güvenliği Eğitimi

Bağcılar Belediyesi 552 personeline İş Sağlığı ve İş Güvenliği ile ilgili olarak yangın, tahliye, kurtarma, acil durum ve afetlerde yapılması gerekenler konusunda uygulamalı eğitim semineri verdi. Yine mevzuat kapsamında personele sağlık taraması da yapıldı.

Belediye Personeline Uygulamalı İş Güvenliği Eğitimi
Bağcılar Belediyesi personeli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında sağlık kontrolünden geçirildi. Yine bu kapsamda düzenlenen ve iki gün süren eğitim semineri kapsamında da personele çalışma mevzuatı ile ilgili uygulamalı ve detaylı bilgi verildi.

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda 552 personele gruplar halinde ikişer gün uygulamalı seminer verildi.

İki gün toplam 16 saat süren seminerde İş Sağlığı ve Güvenliği anlatıldı. Seminerde katılımcılara meslek hastalıklarından korunma, çalışma mevzuatı, çalışanların hak ve sorumlulukları, iş kazası, iş kazasından doğan hukuki sonuçlar, iş yeri temizliği ve düzeni, iş ekipmanlarının düzenli kullanımı, sağlık ve güvenlik işaretleri, eklemli araçlarla çalışma, elle tutma işlerinde iş sağlığı ve güvenliği, yangın, tahliye, kurtarma, acil durum, elektrik, fiziksel etmenler konusu tatbiki anlatıldı.

İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu kapsamında Bağcılar Belediyesi personeli ayrıca sağlık taramasından geçirildi. Tarama kapsamında personele kan testi ile akciğer grafisi testi de yapıldı. Sağlık taraması ve seminerler her yıl düzenli olarak yapılıyor.

“İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİNE ÖNEM VERİYORUZ”

Bağcılar Belediyesi olarak 388’i memur, 38’i sözleşmeli ve 96’sı da işçi olarak 522 kişilik bir ekiple hizmet verdiklerini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, her zaman insan sağlığına ve iş güvenliğine önem verdiklerini ifade etti.

İş Sağlığı ve İş Güvenliği seminerlerini her yıl düzenli olarak uyguladıklarını da anlatan Çağırıcı, uygulamanın Engelliler Sarayı’nda gerçekleştirildiğini anlattı. Çağırıcı, şunları söyledi:

“Mesai arkadaşlarımızın daha verimli hizmet sunabilmesi için onların sağlığına ve güvenliğine önem veriyoruz. Bu yüzden her türlü tedbiri alıyoruz. Hepimiz, daha yaşanabilir ve daha huzurlu bir Bağcılar için çalışıyoruz. Bizim için halkımızın memnuniyeti gibi çalışanlarımızın mutluluğu da önemli.”
Kaynak: İHA