ATB'ye Ödül Verildi

ANTALYA - Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT) Direklerarası Seyircileri Tiyatro Ödülleri'nde bazı dallarda ödüller verildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 15 yıldır tiyatro seyircisinden oluşan bir jürinin oylarıyla belirlenen, her şehir için ayrı ayrı verilen Direklerarası Seyircileri Tiyatro Ödülleri'nde, Antalya ABT damga vurdu.

Eskişehir'de gerçekleşen ödül töreninde, ABT oyuncuları Hasibe Aygül Özgür ve Sencan Köymen'in, 2014-2015 sezonunda sahnelenmeye başlanan, Pervin Ünalp'ın yazıp, Nofel Veliyev'in yönettiği "Geç Kalanlar" oyunundaki performansları ile Başarılı Kadın Oyuncu Performans ödüllerini aldı.

Özer Tunca'nın yazıp yönettiği "Oyun Oyun İçinde" adlı tiyatro oyun ise Canlandırmada Bütünlük Performans Ödülü'ne layık görüldü.

ABT bünyesinde geçen yıl Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür tarafından kurulan Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Birimi de yapılan değerlendirmeler sonucunda Direklerarası Seyircileri Jüri Özel Ödülü aldı. Samed Behrengi tarafından yazılıp, Ali Meriç tarafından yönetilen "Küçük Karabalık" da Çocuk Oyunu Yapım Ödülü'ne layık görüldü.

Kaynak: AA