Vali'den Doğanyurt Halkına Büyük Jest

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Sağlık Bakanlığı’nın kamulaştırma için ödemeyi kabul etmediği 100 bin TL’ye kendilerinin karşılayacağını ve Doğanyurt halkını mağdur etmeyeceklerini söyledi.

Vali'den Doğanyurt Halkına Büyük Jest
İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Şehmus Günaydın başkanlığında İl Genel Meclisi salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda söz alan Doğanyurt Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Doğanyurt’ta sağlık tesisine büyük ihtiyaç duyduklarını belirterek, “Bunun için Sağlık Bakanlığına giderek Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı ile görüştüm. İlçemize kamulaştırma yapılarak sağlık tesisi kazandırmak için söz aldım. Genel Müdür Yardımcım, 100 bin TL’ye kadar kamulaştırma yapabileceklerini söyleyerek söz verdi. Bunun üzerine Doğanyurt’a sağlık tesisinin aciliyetini belirten yazıyı, Sağlık Müdürlüğümüz kanalıyla Sağlık Bakanlığımıza gönderdik. Fakat ne yazık ki aynı Genel Müdür Yardımcısı, kendisinden söz almamıza rağmen yazımıza olumsuz cevap verdi. Bu konuda hem Sağlık Müdürlüğümüzden hem de Valimizden yardım bekliyoruz. Benim ilçemde belediyenin veya hazineye ait herhangi bir yer yok. Sağlık Bakanlığı, kamulaştırmaya karşı olduğu için bu yatırımı kabul etmediğini belirtiyor. Yardımlarınızı bekliyoruz” dedi.

Bunun üzerine Vali Şehmus Günaydın, Doğanyurt ilçe halkının gönlünün rahat olması temennisinde bulunarak, 100 bin TL’nin kamulaştırma yapılabilmesi için kendilerinin karşılayacağını söyledi.

Vali Günaydın, “100 bin lira, ne Belediye Başkanımız ne de ilçe halkımızın üzülmesine değmez” diyerek ayrıca espride de bulundu.

Araç Barajı’nın ihalesinin tamamlandığını ve yer tesliminin de yapıldığını belirten Vali Günaydın, “Bununla birlikte ilimiz için büyük önem taşıyan Kırık Barajı’yla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Bakanlıkta ön yeterlilik kabul edildi. İhale çalışmaları başladı.

En kısa sürede Kırık Barajı içinde ihaleye çıkılacak” diye konuştu.

Toplantıda söz alan Karayolları 15. Bölge Müdürü Sami Uyar da, Ilgaz Tüneli’nin 4 bin 350 metre delindiğini ve geriye bin 50 metre kaldığını ifade ederek, “Ocak ayında inşallah bir aksilik olmazsa tünelde ilk ışığı göreceğiz. Tünelin tamamlanması için yeni bir ihaleye çıktı. Bu ihaleye itirazlar var. Bu itirazların değerlendirilmesi ve ihalenin sonuçlanmasıyla birlikte tünelin tamamlanmasıyla ilgili net bir tarih vereceğiz. Ama planlamamız Nisan ayında bitirilmesidir” şeklinde konuştu.

Yapılan toplantıda, 2015 yılı dönemi içerisinde yapılması planlanan, başlanmış, yapımı devam eden ve bitirilmiş projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
Kaynak: İHA