'Utanmasa 'Niye Sizi Batıramadık' Diyecekler'

Türk ekonominin sağlam temeller üzerinde yükseldiğini anlatan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, bir uluslararası finans kuruluşunun yetkilileri ile yaptıkları görüşmeye değinerek, "-Ekonominiz hala nasıl ayakta, firmalarınız ve bankalarınız hala niçin batmıyor?- Yani utanmasa -o kadar uğraştık niye biz sizi batıramadık- diyecekler" ifadelerini kullandı.

'Utanmasa 'Niye Sizi Batıramadık' Diyecekler'
MÜSİAD Avusturya şubesi 5. Olağan Genel Kurul toplantısını Viyana’da gerçekleştirdi. Toplantıya MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Viyana Büyükelçisi Mehmet Hasan Göğüş, AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Başbakanlık Başmüşaviri Gürsel Dönmez, Başkonsolos Tayyar Kağan Atay, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Avusturya Şube Başkanı Faruk Can yaptıkları çalışmalara değinerek, göreve geldiği zaman 50 olan üyesi sayısını 250’ye çıkardıklarını, bu durumun sadece kendisinin değil iş arkadaşlarının başarısı olduğunu kaydederek, daha iyi işler yapacaklarını belirtti.

Viyana Büyükelçisi Hasan Göğüş, Türkiye ile Avusturya arasındaki ticaret hacminin 2,5 milyar avro civarında olduğunu kaydederek, Avusturya’nın Türkiye’deki en büyük yatırım ortaklarından birisi olduğunu ve Türkiye’deki Avusturya yatırımlarının 9,5 milyar doların üzerine çıktığını ifade etti.

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak da, “Son zamanlarda özellikle siyasi alanın yanında ekonomik alanında da maalesef bazı çevrelerce bir umutsuzluk ve tükenmişlik havası verilmeye çalışılıyor. Eğer ben elimdeki verilerle o ülkede yaşayan birisi olmasam sadece yansıtılan hava ile değerlendirme yapsam sanki neredeyse siyasal sistemi tamamen çökmüş, üretimi durmuş, ekonomik iflasın eşiğinde bir ülke olduğuma inanmaya ramak kalmış diyebilirim. Bu ülkede her şey güllük gülistanlık değil. Türkiye’yi kastediyorum ama hangi ülkenin ekonomisi güller saçıyor da sadece bize dikenleri kalmış?” diye konuştu.



"-EKONOMİNİZ HALA NASIL AYAKTA- DİYE SORDULAR"

Geçen hafta bir uluslararası finans kuruluşunun yetkilileri ile yaptıkları rutin görüşmede kendilerine bazı sorular yöneltildiğini belirten Olpak, “Direkt şu soruyu sordular; ’Türkiye’de bu kadar devalüasyon yaşadınız? 4-5 aydan beri bir hükümet belirsizliği yaşıyorsunuz. Son zamanlarda terörle başınız dertte. Zaten kuzeyde bir Rusya-Ukrayna gerginliği var, bunun ticari sonuçlarından ve siyasi sonuçlarından etkileniyorsunuz. Güneyinizde Irak ve Suriye iç savaşının birçok etkileri üzerinizde. AB’nin 20-30 bin göçmeni kabul etsem mi etmesem mi tartışması yaparken siz 2, 2 buçuk milyon Suriyeli göçmenle baş başasınız. Peki bütün bunlarla nasıl baş ediyorsunuz? Ekonominiz hala nasıl ayakta, firmalarınız ve bankalarınız hala niçin batmıyor? Üstelik bir de bu ortamda 3. havalimanı gibi, 3. köprü gibi mega projeler de yapıyorsunuz.’ Yani utanmasa ’o kadar uğraştık niye biz sizi batıramadık’ diyecekler. Sadece bu cümleyi söylemedi ama ondan önceki bütün cümleleri yönetim kurulu üyelerinin huzurunda bize bunu sordular” ifadelerini kullandı. Seçimlere de değinen Olpak, konuşmasını şu şekilde tamamladı:

“Bu seçimlerin önemli olduğunu düşünüyorum. Sonuç milletimizin takdiridir. Millet neyi takdir ederse o olacaktır ama sandığa gitmek hepimizin bir vatandaşlık görevidir. MÜSİAD olarak bir üçlü tekerlememiz var. Biz diyoruz ki huzur, güven bir de pozitif istikrarı önemsiyoruz. İnşallah milletimiz de gereğini yerine getirecektir.”

Kaynak: İHA