Eskişehir'de İnanılmaz Olay

Eskişehir Büyükşehir Belediyesine bağlı Porsuk Çayı temizlik ekibi, rutin temizlikleri sırasında çöp zannederek çıkardıkları poşetin içine bakınca gördükleri manzara karşısında adeta şok geçirdi.

Eskişehir'de İnanılmaz Olay
Temizlik ekibi sabah saatlerinde günlük temizlik için çalışmalara başladıkları sırada, çaya atılan çeşitli çöpleri dirgen ve file yoluyla toplamaya başladı.

Temizlik ekibinden bir personelin file yardımıyla çıkardığı çöpler içerisinde dikkat çeken bir poşet sudan çıkarıldı. Ağırlığı fazla olan bu poşetin içindekini merak eden görevliler, poşeti açtıklarında neye uğradıklarını şaşırdı. Çaya atılan poşetin içinden Mustafa Kemal Atatürk’ün büstünü gören temizlik ekibi, şaşkınlık içerisinde önce çevrelerine bakarak nereden geldiğini anlamaya çalıştı. Daha sonra temizlik ekibi, Atatürk büstünü tekne içerisine koyarak Köprübaşı’nda bulunan kulübelerine getirdiler.

“HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK”

Yaşanan olay hakkında konuşan Porsuk Temizlik Ekip Şefi Serdar Kaya, Porsuk Çayı’nda yaptıkları günlük rutin temizlikler sırasında, büyük bir poşetin dikkatlerini çektiğini söyledi.

Kaya, “Aldığımız poşetin biraz ağır olduğunu hissettik ve dikkat çekici değişik bir şey olduğunu fark ettik. Poşetin içini açtığımızda açıkçası hayal kırıklığına uğradık. Poşetin içinde Atatürk büstü vardı. Bunu görünce üzüldük. Üzüldüğümüz gibi de atanlara gerçekten kızdık. Çünkü bu tip bir şeyin atılması gerçekten çok yanlış. Mümkün oldu kadar temizliği yapıyoruz, çöpleri atıyorlar görevimizdir temizliyoruz ama bu tip şeylerin atılmamasını, atanları da kesinlikle kınadığımızı belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

“BAYRAK KADAR DEĞERLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Ayrıca Temizlik Ekip Şefi Kaya, çıkardıkları Atatürk büstünün kıymetinden bahsederek, “Ülkemizin kurucusunun büstü bu, bayrak kadar değerli olduğunu düşünüyorum. İnşallah isteyerek ve bilerek bunun atılmamıştır. Yanlışlıkla düşürülmüş olsun diye umut ediyorum, ama isteyerek ve bilerek atılmışsa bu atanları gerçekten kınıyorum” şeklinde konuştu.

Öte yandan Porsuk Çayı Temizlik Ekip Şefi Serdar Kaya, Atatürk büstünü kendi kulübelerine koyacaklarını söyleyerek, “Bizim küçük bir kulübemiz var. Büstün bakımını yaptıktan sonra kulübemizin uygun yerinde koyup muhafaza edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA