Gümrük Ve Ticaret Bakanı Aşcı Açıklaması

"Bin yıldır olan kardeşliğimizi bozmaya çalışan bazı hainler var. Biz bin yıldır bu mücadeleyi vermişiz. Bunun adı zamanında 'Haçlı, Haşhaşi ve Moğollar'mış. Birinci Dünya Savaşı'nda bütün dünyaymış. Şu anda da onun adı PKK, DHKPC, Fetullahçı Terör Örgütü, fark etmez ama amaç aynı"

BOLU - Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, "Bin yıldır olan kardeşliğimizi bozmaya çalışan bazı hainler var. Biz bin yıldır bu mücadeleyi vermişiz. Bunun adı zamanında 'Haçlı, Haşhaşi ve Moğollar'mış. Birinci Dünya Savaşı'nda bütün dünyaymış. Şu anda da onun adı PKK, DHKP-C, Fetullahçı Terör Örgütü, fark etmez ama amaç aynı" dedi.

Aşcı, Bolu Valisi Aydın Baruş'u ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türk milletinin bin yıldır Anadolu'yu kutsal toprak bildiğini, Türkiye'nin ordusu ve emniyetiyle güçlü bir ülke olduğunu belirten Aşcı, "Böyle güçlü bir ordu ve emniyet teşkilatına 3-5 kilo bomba ile birkaç silahla bir şey yapamazlar. Zaten beli kırıldı, inşallah daha da kırılacak terör örgütünün. Bu mücadele son terörist bitene kadar devam edecek" diye konuştu.

Bakan Aşcı, Türkiye'nin şu anda büyük bir imtihandan geçtiğine işaret ederek,  şunları söyledi:

"Bin yıldır olan kardeşliğimizi bozmaya çalışan bazı hainler var. Biz bin yıldır bu mücadeleyi vermişiz. Bunun adı zamanında 'Haçlı, Haşhaşi ve Moğollar'mış. Birinci Dünya Savaşı'nda bütün dünyaymış. Şu anda da onun adı PKK, DHKP-C, Fetullahçı Terör Örgütü, fark etmez ama amaç aynı."

Seçimlere az bir zaman kaldığını anımsatan Aşcı, Türk milletinin her zaman doğru kararlar verdiğini, herkesin de buna saygı duyması gerektiğini vurguladı.

- Kırşehir'deki olaylar

Aşcı, bir gazetecinin Kırşehir'de, geçen ay "teröre lanet yürüyüşü" sonrasında yaşanan olaylarda bazı iş yerlerine zarar verilmesine ilişkin sorusu üzerine şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'de bin yıldır devam eden bir kardeşlik var, bunu kimse bozamaz.  İnsan hakkı olarak en üstte ne var? Yaşama hakkı var. Yaşama hakkı sağlanmadığı sürece diğer hakları konuşmanın bir esprisi yok. Siz insan öldürdükten sonra, ona seçme hakkı, ekonomik olarak iş kurma hakkı, siyasi hak vermişsiniz, kullanma şansı yok zaten. Önce bunları konuşacağız. İnsanlar fikirlerini eyleme geçirmeksizin özgürce ifade edecekler. Siyasi partiler bunun için var.  Bu yapılan saldırıları kınıyorum. Özellikle siyasi partilere yapılmış olanları asla kabul etmek mümkün değil. Hakeza, gazete ve televizyonlara da yapılan saldırıların da olmaması gerekir. Biz hükumet olarak bunları engellemeye çalışıyoruz. Ama zaman zaman taşkınlıklar olabiliyor.”

- "Türkiye'de tek parti iktidarı arzuluyoruz"

"1 Kasım seçimlerinden sonra ülkede terör olayların artacağı" yönündeki söylentilerin yayıldığının sorulması üzerine Bakan Aşcı, seçimler sonrasında böyle bir şey beklemediklerini kaydetti.

Aşcı, seçmenlerin yüzde 100'ünün sandığa gitmesini ve kararlarını vermesini istediklerini belirterek, "Ülkemizin atılım yaptığı, geliştiği ve büyüdüğü yıllar hep tek parti iktidarlarıdır. Türkiye'de tek parti iktidarı arzuluyoruz. 'A veya B partisi' demiyoruz. Biz söyleyemeyiz zaten bunu. Vatandaşımızın iradesine kalmıştır. Vicdanlarıyla karar verecekler. İstikrar için bunun önemli olduğunu düşünüyoruz. 1 Kasım sonrasında da kimse vehme kapılmasınlar. Dedikodulara asla prim vermesinler" diye konuştu.

Türkiye'nin etrafının yangın yeri olduğunu anımsatan Aşcı, şöyle konuştu:

"Bugün Suriye'deki durumu herkes görüyor. Rusya geldi, İran zaten oradaydı. Çin de 'yola çıkmış' diyorlar. Umarım ki orada da bir barış ortamı olur. Onun için biz güçlü ve diri olmalıyız. Ekonomik olarak da siyasi olarak da biz mazlumları korumalıyız. Bir tek biz kaldık mazlumların yöneldiği, baktığı."

Konuşmasını tamamlayan Aşcı, daha sonra Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı  ve bazı kurumları ziyaret etti.
Kaynak: AA