Balkan Üniversiteler'inin Dekanları Kocaeli'nde Bir Araya Geldi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) tarafından düzenlenen 12. Uluslararası Balkan Standardizasyon Konferansı başladı.

Balkan Üniversiteler'inin Dekanları Kocaeli'nde Bir Araya Geldi
Kocaeli Üniversitesi’nin düzenlediği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği 12. Uluslararası Balkan Standardizasyon Konferansı’nın açılış programı yapıldı. Standardizasyon Konferansı, 22-24 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Kartepe’de gerçekleştirilecek programa 8 Balkan ülkesinden mimarlık fakültelerinin dekanları katılım gösterecek.

Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde açılış programı başlayan konferansa, Kocaeli Üniversitesi(KOÜ) Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Selanik Üniversitesi Rektör Vekili Mimarlık Bölüm Başkanı Nikolaos Kalogırou, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, KOÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevnihal Erdoğan, ve üniversite öğrencileri katıldı.

24 Ekim Günü gerçekleştirilecek olan Balkan Koordinasyon Komitesi Kongre Değerlendirme Toplantısı ve gerçekleştirilecek olan teknik gezinin ardından sona erecek.

Gerçekleştirilen Standardizasyon Konferansı’nda konuşan Başkan Vekili Özak, ‘’Standardizasyon, belirli bir faaliyetle ilgili olarak ekonomik fayda sağlamak üzere bütün ilgili tarafların yardım ve işbirliği ile belirli kurallar koyma ve bu kuralları uygulama işlemidir. Belirli bir ürünün kalitesi konusunda yapılan bir standartlaştırma işlemi ile kalitenin alt sınırı tespit edilmekte ve kalite düzeyi bu sınırın altında kalan mal veya hizmet üretimine izin verilmemektedir. Belediyelerde kullanılan Standardizasyon her köşeye aynı hizmetin verilmesi gerekliliğidir” dedi.

Kaynak: İHA