Avustralya'daki Türkler Sandık Başında

Melbourne'de yaşayan Türk vatandaşları sandıkların kapanmasına iki gün kala bir evvelki 7 Haziran seçimlerine göre daha fazla seçmen oy kullandı

MELBOURNE  - Avustralya'da sandıkların kapanmasına iki gün kala oy kullanan Türk vatandaşlarının sayısı bir önceki 7 Haziran seçimlerinde oy kullananların sayısını aştı.

Melbourne Başkonsolosluğuna kayıtlı 19 bin 667 seçmenden 7 Haziran seçimlerinde 4 bin 187'si oy kullanırken, 1 Kasım seçimleri için oy verme işleminin tamamlanmasına iki gün kala oy kullananların sayısı 4 bin 706'a ulaştı.

Türkiye'deki 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine Melbourne'de artan ilginin, oy merkezlerine düzenlenen otobüs seferlerinin, siyasi partilerin çalışmalarının ve güncellenen seçmen kayıtlarının etkili olduğu ifade ediliyor.

Öte yandan, Sydney Başkonsolosluğuna kayıtlı 14 bin 570 seçmenden 2 bin 327 kişi oy kullanırken, 7 Haziran seçimlerinde oy veren 2 bin 902 seçmen sayısına hala ulaşılamadı. Melbourne'deki oy kullanan sayısındaki artış ile birlikte ülke genelinde kayıtlı 41 bin 126 kayıtlı seçmenden 10 bin kadarının oy kullanması bekleniyor.

Melbourne Başkonsolosluğunda oy kullanan vatandaşlardan Hatice Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada oy kullanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kaya, "Ben çok mutluyum vatanım için, vatanımızın bize vermiş olduğu bu imkanı değerlendirdik gerçekten çok güzel bir şey, oyumu da kullandım vatan için hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Başkonsoloslukta oylarını kullanan Türk vatandaşlarına AK Parti seçim komisyonu üyesi Sinan Seven tarafından "Aşure Günü" dolayısı ile aşure ikram edildi.

Avustralya'da oy verme işlemi 25 Ekim Pazar günü akşam saat 21.00'e kadar sürecek.
Kaynak: AA