Yaklaşan 1 Kasım Seçimleri

Ak Parti Bilecik 2’inci sıra Milletvekili Adayı Ramazan Kurtulmuş, Bilecik’e için Yenişehir yolu ve hastane sorununun artık ortadan kalkması gerektiğini söyleyerek yaklaşan seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yaklaşan 1 Kasım Seçimleri
Ramazan Kurtulmuş, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, hastane ve Yenişehir yolunun artık Bilecik’in gündeminden kalkması gerektiğini ve kendilerinin artık farklı projelere bakmalarını belirtti.

Kurtulmuş, “Yenişehir yolu ihaleye itiraz edildiği için uzadı. Hastane meselesi de yer konusunda bir sorun vardı. Geçen dönem biliyorsunuz Sağlık Bakanlığı geldiği zaman İl Özel İdarenin yeri uygun demişti. Buradaki temel mesele şu hangi yeri en hızlı şekilde Sağlık Bakanlığına teslim edebiliriz meselesiydi. Onun için en hızlı şekilde Özel İdarenin yeri teslim edilebilirliği ortaya çıktı. Fakat orada doğalgaz boru ana hattı gündeme gelince uzayacağı anlaşılınca bu sefer Pelitözü’ndeki yer hazır oldu. Orada da ufak pürüzler vardı, onlar da halledildi. Şu an da nihai olarak Pelitözü’ndeki yere hastane yapılacak. Şu an da zaten internet üzerinden planları görüyorsunuz. 250 yataklı Bilecik de hastanemiz inşallah olacak. Yenişehir yolu ve hastane sorununun artık ortadan kalkması gerekiyor. Bunlar artık Bilecik’in gündeminden kalkması lazım. Bizim artık farklı projelere bakmamız lazım” dedi.

“BİLECİK’İMİZ COĞRAFİ KONUM İTİBARİYLE EN BÜYÜK SORUNUMUZ ULAŞIMDI”

Bilecik’in coğrafi konum itibariyle en büyük sorunumuz ulaşım olduğunu anlatan Kurtulmuş, “Ulaşım problemini de giriş ve çıkış olarak çözdük. Bununla ilgili birde çevre yolu çalışması yapılması lazım. Yenişehir yolunun bitimiyle beraber istasyonun olduğu yeri kentsel dönüşüme tabii tutulması lazım, o görüntünün ortadan kalkması için. Bilecik’in çevre yolu bağlantısı ile beraber Bilecik’in giriş çıkışı meselesi çevre yolu yaptığımız zaman o görüntü ortadan kalkacak diye düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

“BİZ ÖNCEDEN PATRON DEVLETTİK, ŞİMDİ BUNU GARSON DEVLET HALİNE DÖNÜŞTÜRDÜK”

Ak Parti Bilecik 2’inci sıra Milletvekili Adayı Ramazan Kurtulmuş, 1 Kasım seçimlerine sayılı günler kaldığını ve 2002 yılında milletin kendilerinin iktidara getirdiği söyledi.

Kendilerinin şöyle bir iddialı söz söylediklerini anlatan Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti.

“Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedik. Hakikaten ilk günlerden bu zamana kadar hiçbir şey eskisi gibi zaten olmadı. Biz sessiz devrimler gerçekleştirdik. Bir de genel manada bakarsanız Türkiye’de yapmış olduğumuz hizmetler ortada. Biz ilk geldiğimiz günden itibaren devletin millete ve insana karşı bu bakış açısını değiştirmek için elimizden gelen mücadeleyi verdik. Biz önceden patron devlettik. Şimdi bunu garson devlet haline dönüştürdük. İnsan odaklı siyaset yaptık bu zamana kadar. İnsanımıza gerek özgürlükler noktasında gerek haklar konusunda gerek sosyal haklar noktasında vermiş olduğumuz bir sürü yenilik var. Bunlarla birlikte Türkiye’nin alt yapısını komple ele alıp 80 yılda yapılandan daha fazlasını yaptık. Şimdi 7 Haziran öncesi biz bunları yaptık bu projelerimizde devam ediyor milyar dolarlık. 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarının araştırdığınız zaman tek başımıza iktidara gelemedik biliyorsunuz. Neden böyle oldu sorumuza cevap aradığımızda dedik ki bireysel olarak asgari ücret olmak üzere emekliler köylü esnaf kardeşlerim gençlerimiz hanımlarımız bunlar noktasında eksikliğimiz ihmalimiz olduğu ortaya çıktı. Biz kamuoyu araştırması neticesinde seçim beyannamesinde kısa sürede sağlanan özellikle gençler tarafından tamamıyla anlatılmadığı ve anlaşılmadığı kanısına vardık. Önümüzdeki süreçte özellikle gençler olmak üzere toplumumuzun değişik kesimlerine çok destekler ve haklar sağlayacağız. Şimdi bu seçim sürecinde projelerimize yine devam ediyoruz. Hızlı tren, şehir hastaneleri, hava alanları, duble yollar hepsi bu şekilde devam edecek. Türkiye’nin önüne konulan projeler mesela çok önemli olduğuna inandığım proje Türkiye ilk defa kendi aşısını kendi üretecek. Bunun gibi ulusal projeler. Şimdi bireysel olarak baktığımız zaman gençlere bakalım. Üniversiteyi bitirmiş askerden gelmiş iş kuracak 50 bin lira hibe veriyor devlet. 2 yıl sağlık hizmetlerinden yararlanıyorlar. Biz isteriz ki gençlerimizin hepsi iş adamı olsun.”

SEÇİM VAATLERİ NEDEN 7 HAZİRAN’DA VERMEDİNİZ, TEK BAŞINA İKTİDAR OLACAĞINA EMİN MİYDİNİZ?

7 Haziran seçimlerinde bazı şeyleri ihmal ettiklerinin ortaya çıktığı ifade eden Kurtulmuş, “Seçim sürecine girdiğimiz zaman seçim telaşıyla ben şunu vereceğim, bunu vereceğim diyemeyiz. Bizim vaatlerimiz belli plan program içindedir. Bir şey vereceğim diyorsun ama karşılığı var mı? ona bakmak lazım. Ona göre bizim 7 Haziran öncesi hazırlıklarımız yapıldı. Bizim ev projelerimiz devam ediyor. Ama burada neler ortaya çıktı yetersiz olduğu ortaya çıktı. Yetersiz olduğu bilinmez mi, herkes biliyor. Başta ben olmak üzere ama biz bunları seçim sürecinde anladık. Demek ki geç fark ettik. 7 Haziran sonrasında fark ettik” dedi.

KOALİSYON HÜKÜNMET OLURSA BU YAPTIĞINIZ HİZMETLER DEVAM EDER Mİ?

Ak Parti Bilecik 2’inci sıra Milletvekili Adayı Ramazan Kurtulmuş, 1 Kasım erken seçimlerinde Ak Parti’nin inşallah tek başına iktidar olacağı söyledi.

Bu iktidarı milletin desteği ile olacaklarını belirten Kurtulmuş “O yüzden ikinci aşamayı konuşmaya gerek yok. Hiç kimse durup dururken seçim olmasını zaten istemez. Ne bunu toplum ister ne de siyasetçiler ister. ‘Koalisyon hükümet olursa bu yaptığınız hizmetler devam eder mi?’ soruna gelirsek, koalisyon olduğu zaman tek başına karar verilmez. Ortaklık kuracağınız diğer siyasi parti ile beraber karar vereceksiniz. Türkiye’de ileri ki zamanlarda koalisyon hükümeti olması halinde eskiye nazaran değişeceğine inanıyorum. Ama tam anlamıyla değişir mi bence Türkiye o aşamaya daha gelmedi diyelim. Yani projeler devam eder. Bilecik’te mutlaka ihtiyaçlar çok. İhtiyaçlar yıllarca ihmal edilmiş ve halının altına süpürmüşler. Bizim iktidara geldiğimiz zaman Bilecik’e yatırım yaptık yeter mi asla yetmez. Daha fazlası gerekiyor. Daha fazlası olması için devletin imkanlarını yoğun bir şekilde aktarmamız lazım.”

“ŞİMDİ 2 TANE BAKANIMIZ VARKEN NEDEN 2 MİLLETVEKİLİ ÇIKARAMIYORUZ”

Kurtulmuş, son günlerde Bilecik ve ilçelerinde büyük yatırımlar geldiğini anlatarak, “Sabredelim, Bilecik ve ilçelerine daha güzel daha büyük projelerde gelecek hepsi olacak. Yaptığımız projeler devam ediyor. Ama birden olması mümkün değil. Bunlar imkan dahilinde olan şeyler. Bilecik’e 4 temel proje olması şart ve bu projeler hayati önem taşıyor. Şimdi bana göre Bilecik’in geleceği birinci derece de üniversite. Bizim ne yapmamız gerekiyor devletin imkanlarını olan üniversiteye yönlendirip geliştirmemiz lazım. Ben özel üniversite getirilmesinden yanayım. Bana göre öncelik üniversiteyi güçlendirmek yeni bir özel üniversite getirmek. İkincisi tarihi ve doğası için plan ve projeyle harekete geçirmek lazım. Üçüncü olarak Tarım Gıda Organize Sanayi kurmamız lazım. Mesela Yenipazar’ın kiraz fiyatı düştü, bunu işleyecek tesisler lazım. İnhisar’ın narı, fiyat düşünce bunun işlenmesi için sanayiye ihtiyaç var. Dördüncü olarak da sanayiyi geliştirmek gerekiyor. Sanayi de de beyaz mavi yakalı dediğimiz o kesimin çalışabileceği o kesime yüksek ücret veren kurum getirmemiz lazım. O konuda da biraz seçici olmamız gerekiyor. Sanayi durumunda da kötü değil iyi durumdayız. Bazı fabrikaların çoğu işçi bulamıyor. Ama bana göre üstün teknolojiyle üretecek mesela bir otomobil fabrikası olabilir. Bunlar için ne yapmak gerekiyor devletin imkanlarını buraya getirmek gerekiyor. Bizim belediyelerimizin güçleri belli. Şimdi Bilecik’e baktığımız zaman 2 tane seçkin değerli insan var. Cumhurbaşkanımızın danışmanlığını yapmış kişiler. Birincisi Nabi Avcı hocam yapmış, ikincisi Yalçın Akdoğan bey yapmış. Biz Pazaryeri başta olmak üzere Bilecik olarak buna sahip çıkmamız gerekiyor. Bunu iyi anlamamız gerekiyor. Bu fırsatı il adına ganimete çevirmemiz lazım. Burada yerel basında olmak üzere önden gelenlerin akil insanların bunu çok iyi kullanması gerekiyor ve bunlardan istifade etmesi gerekiyor. Bunu belki insanımıza anlatamadık. Ona da karşılık bulamadık. Şimdi 2 tane Bilecikli Bakanın, Cumhurbaşkanına çok yakın danışmanlığını yapmış ve Başbakanın yanında olan kişiler varken gelip te niye biz 2 tane Milletvekili çıkaramıyoruz? Bu soruya cevap vermemiz lazım. Biz Bilecik’te neyin muhalefetini yapacağız Allah aşkına. Siz biliyorsunuz 1 kişinin çalışması 2 kişinin çalışması daha farklıdır. Bir elin nesi var iki elin sesi var. 2 tane elden daha güzel ses geliyor. Onun için bunu istiyorsak bunun desteğini millet olarak vermemiz lazım. Bilecik tarihi bir fırsatı yakalamıştır. Bunu kendi adına yatırıma çevirmesi kazım. Bu bir tarihi fırsat” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA