Erzurum'da 'Yalnız Değilsiniz, Türkiye'nin En Büyük Ailesi' Projesi

Erzurum’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, "Yalnız Değilsiniz, Türkiye’nin En Büyük Ailesi Projesi" kapsamında 15 şehit çocuğuna tablet ve dizüstü bilgisayarları düzenlenen törenle verildi.

Erzurum'da 'Yalnız Değilsiniz, Türkiye'nin En Büyük Ailesi' Projesi
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen törene Erzurum Vali yardımcısı Hatice Bayar Özdemir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, İl Müdür Yardımcıları Şermin Zil, Cemil İlbaş, Erzurum Büyük Şehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Şube Müdürü Osman Akgül, Halk Bankası Bölge Koordinatörü Mücahit Yıldırım, Erzurum Harp Malulü Şehit Gazi Dul ve Yetimleri derneği Erzurum Şubesi Başkanı Recep Akgül ve şehit yakınları ile şehit çocukları katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, burada yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde hayata geçirilen projeyle, şehit çocuklarının yüzlerini güldürmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Abdulhakimoğulları, şunları söyledi: ‘’ Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşleri Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Halk Bankası arasında imzalanan protokol çerçevesinde gerçekleştirilen “Yalnız Değilsiniz-Türkiye’nin En Büyük Ailesi Projesi” kapsamında bugün şehitlerimizin çocuklarına tablet ve diz üstü bilgisayarlarını takdim edeceğiz. Çocuklarımızın eğitimlerine bir nebze olsun katkı sağlayabilirsek bundan da mutluluk duyacağız’’

Halk Bank Bölge Koordinatörü Mücahit Yıldırım ise şehit çocuklarının eğitimine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Milli birlik ve beraberliğin önemine değinen Yıldırım, ‘’ Bugün ülkemizde barışın tesisine katkıda bulunmak, şehitlerimizin yanında olmak, hain saldırılara karşı milli birlik ve beraberlik içerisinde olmak durumdayız. Şehit çocuklarımızın eğitim hayatlarına katkı sağlamak geleceğimiz açısından son derece önemli, geleceğin barış ve kardeşlik egemen olduğu huzuru günler getirmesini diliyorum’’ dedi.

ŞEHİTLİK ULVİ BİR MERTEBE

Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir de şehitliğin ulvi bir mertebe olduğunu belirterek, şehit yakınlarına sabır diledi.

Bu anlamlı projede emeği geçenlere teşekkür eden Özdemir, ‘’Biz büyük bir aileyiz, hep birlikte bir aileyiz eşiz, dostuz, bacıyız, kardeşiniz, anneyiz babayız. Şehitlerimizde bizim amcamız, abimiz, babamız, dedemiz, kardeşimiz, belki doğmamış çocuğumuz. Allah onarın şefaatine bizleri nail etsin. Sayın Cumhurbaşkanımız ve değerli eşleri Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde 81 ilde gerçekleştirilen projeyle bugün burada toplandık. Bilgisayarların çocuklarımızın eğitim hayatına faydalı olmasını temenni ediyorum. Bu projeye dersek veren tüm kurumlara teşekkür ederim. Şehitlik ulvi bir mertebe, Bizim bir aile olduğumuz gerçeğini bir kez daha hatırlatarak, şehit yakınlarına sabırlar diliyorum. Çocuklarımızın başarısıyla ülkemizin geleceği inşa olacaktır’’ dedi.

Konuşmaların ardından, Özdemir, Abdulhakimoğulları, Zil ve Akgül şehit çocuklarına, bilgisayar dağıttı.

Şehit eşi Nurcan Gündüz ise 1996 yılında 29 Ekim’de şehit olan eşinin vefat ettiği gün çocuğunun dünyaya geldiğini belirterek, çocuğu Okan Fikret Gündüz’ün doğum gününde hediye olarak bilgisayar istediğini Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün bu isteğini yerine getirmiş olduğunu söyledi.



Vali Yardımcısı Özdemir ile sohbet eden Gündüz, şehit eşi olarak devletin yanlarında olmasını görmenin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.
Kaynak: İHA