Devasa Balığı Zıpkınla Yakaladı

Çanakkale’de zıpkınla dalış yapan bir kişi, 50 kiloluk Akya cinsi balık yakaladı.

Devasa Balığı Zıpkınla Yakaladı
Bir bankada özel güvenlik görevlisi olarak çalışan bir çocuk babası Çetin Doğan, Çanakkale Boğazı'nda zıpkınla ava çıktı. 10 yıldır sportif amaçlı zıpkınla balık avlayan Doğan, Çanakkale'nin konum olarak çok güzel yer olduğunu belirterek, 'Bu sporun eğitimini profesyonel kişilerden aldım ve şu anda profesyonel olarak bu sporu yapıyorum. Dikkat edilmesi gereken husus mutlaka var. Bu sporun eğitimi alınmalı ve avlanırken limitleri aşmamalıdır.

Mevsimlik balık avlama imkanımız oluyor ve Her çeşit balık İle karşılaşma fırsatımız da oluyor. Göç balıkları ve yerli balıkları görüyor ve avlıyoruz. Lüfer, levrek, karagöz, çupra ve akya gibi çeşitli balıkların geçişlerini de görüyoruz. Kuralına göre ve mevsimine göre avlıyoruz. Avlama yaparken serbest dalış kıyafeti, palet, maske, şnorkel, zıpkın, bıçak ve ağırlık ekipmanlarını kullanarak önlemlerimizi de alıp dalıyoruz' dedi.

Uzun yıllar Çanakkale ve çeşitli kentlerde zıpkınla avlandığını da sözlerine ekleyen Doğan, son dalışında 50 kg ağırlığındaki akya cinsi balığın avlanma anını da sualtı kamerasıyla saniye saniye kaydetti.

Kaynak: İHA