Başkan Akgün'den Örnek Davranış

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yıkım kararı alınan bir binanın bitişiğindeki apartmanda oturan 18 aileyi yıkımdan rahatsız olmasınlar diye ve yıkım sırasında meydana gelebilecek sorunlardan korunmak için otele yerleştirdi.

Başkan Akgün'den Örnek Davranış
Büyükçekmece Belediyesi, Merkez Mahallesi’nde bulunan Milli Emlak’a ait yıkılmaya yüz tutmuş eski polis merkezi ve lojmanının yıkılmasını üstlendi. Bina belediyeye ait olmamasına rağmen halkın ve yetkili kurumların talebi üzerine yıkımı kabul eden belediye, yandaki apartmanda oturan aileler için de tedbir aldı. Yan binada oturan herkes otele yerleştirildikten sonra yıkıma başlandı. Marmara Apartmanı yöneticisi ve apartman sakini Suna Sümer, ’’Apartmanımızın hemen bitişiğinde bulunan eski polis binasının yıkılması sebebiyle yıkım bitene kadar otelde konaklayacağız. Bu konaklama sırasında her türlü ihtiyacımız karşılanacak. Can güvenliğimizi düşünen, yaşadığımız sorunlarımızla yakından ilgilenen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e apartman yöneticisi olarak, tüm apartman sakinleri adına teşekkürlerimi sunuyorum. Apartmanımızda yaşlılar, çocuklar ve hastalar var. Hem gürültü olacaktı hem de yıkım sırasında bir şey olacak diye korkuyorduk. İstanbul’da kalacak yeri olmayan insanlar da var aramızda. Başkan Akgün Hızır gibi yetişti. Şimdi herkes çok mutlu’’ dedi.

Ailelerin otele yerleştirilmesi işiyle bizzat ilgilenen Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Kazancı ise, “Bizim için önemli olan vatandaşımızın mutluluğudur. Başkanımız Dr. Hasan Akgün’ün talimatıyla yıkım yapılacak binanın bitişiğinde oturan 18 aileyi rahat edecekleri bir otele yerleştirdik. Herkes mutlu. Vatandaş mutlu olduğu için biz de mutluyuz” dedi.

Kaynak: İHA