Başbakan Yardımcısı Yılmaz Siirt'te Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bölgenin gelişmesine ve kalkınmasına terör büyük darbe vuruyor. Terör hem sermayenin buradan kaçmasına hem de nitelikli, yetişmiş insan gücünü başka bölgelere kaptırmamıza sebep oluyor. Bu da bölge için çok büyük bir maliyettir" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Siirt'e gelen Yılmaz, AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve partililerle Siirt Devlet Hastanesi bünyesinde yapımı tamamlanarak hizmete açılan yanık, anjiyo ve fizik tedavi ünitelerinde incelemelerde bulundu.

Hastaları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini ileten Cevdet Yılmaz, sağlık alanında yapılan yatırımların AK Parti hükümetinin son 13 yılda yaptığı sessiz devrimin göstergesi olduğunu belirtti.

Siirt'te geçen yıl daha önce sağlık hizmeti için Batman ve Diyarbakır'a sevk edilen hastaların bu ünitenin kurulmasıyla yaşadıkları kentte sağlık hizmeti alma fırsatı bulduğunu ifade eden Yılmaz, yeni ünitelerle zaman kaybı önlenerek birçok insana şifa dağıtılacağını aktardı.

"Bir insanımızın hayatının kurtarılması bütün bu masraflara ve bu çalışmalara değer" diyen Yılmaz, sağlıkta çok farklı bir yere gelindiğini vurguladı.

- "Bölgenin gelişmesine ve kalkınmasına terör büyük darbe vuruyor"

"Bölgenin gelişmesine ve kalkınmasına terör büyük darbe vuruyor. Terörün en büyük zararlarından biri de nitelikli insanın bu bölgeye gelmemesidir" ifadelerini kullanan Yılmaz, terör saldırıları nedeniyle bölgenin hem ekonomik hem de nitelikli elemanlarının başka bölgeleri tercih etmesinden dolayı bölge halkın zarar gördüğünü bildirdi.

Yılmaz, terörün doğrudan ve dolaylı maliyetleri olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"Birinci maliyet can ve mal kaybı. Terörle mücadele edilirken yapılan güvenlik harcamaları. Dolaylı maliyetler ise sosyal ve ekonomik zararlar. Terörün ve güvenliğin yeterince olmadığı yerde yaşam kalitesi de olumsuz etkileniyor. İnsanlar rahat bir şekilde çocuklarıyla pikniğe gidemiyor, kendinden emin şekilde seyahat edemiyor, birçok sosyal faaliyeti kısıtlanmış oluyor. Diğer yandan iş ve yatırım ortamını da olumsuz etkiliyor. Terörün olduğu yere yatırımcı, turist gelmiyor, ticaret olumsuz etkileniyor. En büyük bedeli de bu bölgede yaşayan insanlarımız ödüyor. Bir bölge nasıl kalkınır? Doktor, mühendis, öğretmen ve değişik branşlardan insanlar gelirse kalkınır, gelişir. Terörün olduğu yerde ise tam aksi bir durum olur."

Başbakan Yardımcısı Yılmaz, terör nedeniyle bölgeden başka bölgelere beyin göçü başlayabileceğini vurgulayarak, "Terör hem sermayenin buradan kaçmasına hem de nitelikli, yetişmiş insan gücünü başka bölgelere kaptırmamıza sebep oluyor. Bu da bölge için çok büyük bir maliyettir" dedi.

Esasen bu bölgeye daha çok nitelikli eleman ve beyin gücü çekilmesi gerektiğini ifade eden Yılmaz, daha çok sermaye için de bölgenin cazip hale gelmesini istedi.

Terörün olduğu ortamda aksi bir eğilim bulunduğunu anlatan Cevdet Yılmaz, terör ortamının ortadan kalkmasıyla huzur ve güven ortamının pekişmesiyle Siirt'in kalkınma sürecini çok daha hızlı bir şekilde devam ettireceğine inandığını kaydetti.

- "Hükümet olarak bu yaşananlara kayıtsız kalmıyoruz"

Gazetecilerin terör olayları nedeniyle bazı doktorların istifa ettiğine ilişkin sorusu üzerine Yılmaz, "Hükümet olarak bu yaşananlara kayıtsız kalmıyoruz" yanıtı verdi.

Bir takım olumsuzluklar olsa bile ısrarla yatırımlara ve ısrarla bölgeye nitelikli eleman tayin etmeye devam ettiklerini belirten Yılmaz, istifa eden doktorların yerine atamaların yapıldığı bilgisini aldığını, bölge halkı doktorsuz kalmasın diye ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA