Yalova'dan Kısa Kısa

Yalova Müftüsü Üskülüplü'ye ziyaret

Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğamiral İbrahim Özdem Koçer, Yalova Müftüsü Mustafa Üskülüplü'yü ziyaret etti.

Üsküplü, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Koçer'e görevinde başarılar diledi. Kendisinin de emekliye ayrılacağını belirten Üskülüplü, Yalova'da çok güzel günleri olduğunu ve hep görevini en iyi şekilde yürütmeye çalıştığını ifade etti.

Koçer de ziyarette Üskülüplü'ye emekliliğinin hayırlı olmasını dileyerek kendisinin de görevini en iyi şekilde yapmaya çalıştığını kaydetti.

- RES'lerin yaban hayata etkisi araştırılıyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Yalova Şube Müdürü Nevzat Alğan, Çınarcık ve Armutlu ilçelerinde yapılacak RES'lerin yaban hayata etkisinin olmaması için çalışma yapıldığını bildirdi.

Alğan, Yalova Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünün teknik elemanlarınca Çınarcık ve Armutlu ilçelerinde kurulacak Rüzgar Enerji Santralleri (RES), ile ilgili çalışma yapıldığını söyledi.

Türbin ve santrallerin bölgedeki yaban hayatına zarar vermemesi için RES'lerin kurulacağı yerler ve türbinler hakkında firmadan bilgi alındığını belirten Alğan, yaban hayatı konusunda sorun yaşanmaması için firma yetkililerinden alınacak önlemleri içeren noter onaylı taahhütname alınacağını kaydetti.
Kaynak: AA