Sulukule Sanat Akademisi Yeni Eğitim Dönemine Başladı

Fatih Belediyesi tarafından 7-14 yaş arasındaki çocukların ve yetişkinlerin sanatın her alanında eğitim almaları için hizmete açılan Sulukule Sanat Akademisi, yeni eğitim dönemine başladı. Çocukları Sulukule Sanat Merkezi’nde ziyaret eden Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Çocuklarımızın sanat alanında eğitim almaları için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Fatih Belediyesi tarafından 7-14 yaş arasındaki çocukların ve yetişkinlerin keman, viyola, çello, piyano, flüt, gitar gibi sanat dallarında eğitim almaları için hayata geçirilen Sulukule Sanat Akademisi, yeni eğitim dönemine başladı.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, yeni eğitim döneminin başlangıcında çocukları ve yetişkinleri ziyaret ederek, onların heyecanına ortak oldu. Başkan Demir, çocukların eğitim aldığı sanat odalarını da ziyaret ederek, çocukların eğitimlerini yerinde izledi. Sonrasında basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya gelen Başkan Demir, Fatih’te kültür ve sanat alanında yaptıkları hizmetleri anlattı. Fatih Belediyesi olarak çocukların sanat alanında eğitim almalarını önemsediklerini belirten Demir, "Sulukule Sanat Akademisi aslında Sulukule projesine başlanırken önemli parçalarından bir tanesiydi. Mimarisi yapılırken bu projenin lokasyon olarak en önemli yerde, neredeyse en büyük binalardan birini biz Sulukule Sanat Akademisi’ne ayırmıştık. Proje bittikten sonra da Sulukule sanata ayırdığımız bu binaya bütün detaylarıyla çalışmaya başladık. Mülkiyeti Fatih Belediyesi’ne ait. Yapılan bütün çalışmalar da Fatih Belediyesi’nin bütçesinden ayrılmış kaynaklarla gerçekleştirilmiş. Herhalde Türkiye’nin yerel yönetimleri tarafından sanat için yapılmış projelerinden birinin tam içindeyiz şuanda” dedi.

“165 ÖĞRENCİYE DERS VERECEĞİZ”

Akademide iki tür eğitimin olduğunu belirten Demir, “Akademi eğitimi var, bir de hobi eğitimi var. Akademi eğitimimiz maalesef 200 öğrenci ile sınırlı ve yarı zamanlı eğitim alıyorlar. Birinci dönem 3 ay, ikinci dönem 3 ay olmak üzere toplamda 6 ay eğitim alıyorlar. Akademi sınıflarımıza da öğrenciler seçilerek alınıyorlar. Üniversiteden hocaların gözetiminde yapılan mülakatlar sonucu seçiliyor. Bu seçim son derece hassasiyetle gerçekleştiriliyor. Çocukların kulaklarına dikkat edilir, fonetiğine dikkat edilir, daha önce almışlarsa eğitim seviyeleri ölçülür. Normalde biz 200 tane öğrenci almamız gerekirken 350 tane müracaat eden öğrencinin arasından 165 tanesini uygun gördü hocalarımız. Dolayısıyla biz bu yıl bu akademimizde 165 öğrenciye ders vereceğiz” diye konuştu.

“BU ÖZEL BİR EĞİTİM”

“Bu özel bir eğitim” diyen Demir, “Amacımız burada, ileride konservatuara gidecek çocukların, yani imkanı olmayan çocukların ücretsiz eğitimlerimizi alarak o sınavları kolayca geçebilmesini sağlamak. Öte taraftan hobi sınıflarımız var. Bu sınıflarımızda yaş aralığımız yok. Kaç yaşında olursa olsun bu kurslarımıza katılabilirler. Kurslarımıza emekli olanlar geliyor, orta yaşlı insanlar geliyor. Hobi sınıflarımızda bin 500 öğrencimiz var. Onlar da burada istedikleri branşta eğitimler alıyorlar. Akademi branşımızda keman, piyano, çello, viyola, gitar gibi dersler var. Hobi sınıflarımızda ise, çok daha geniş yelpazeli derslerimiz var. Orada da gelen öğrencilerimize istedikleri dalda eğitim veriyoruz ve tüm bu yapılan çalışmaların hepsi ücretsiz. Fatih’le başladık şuanda İstanbul’un her tarafından insanlarımız bu akademimize geliyor. İstanbul’un dışından da, Yalova’dan da gelen öğrencilerimiz var. Beklediğimizden çok daha büyük bir teveccühle karşılaştık. Bundan da mutluyuz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA