Marmaris'te Çocuklara Trafik Parkı

Her yıl yüzlerce kişiyi trafik kazalarında yitiren Türkiye’de trafik kurallarını küçük yaşlarda aşılamak amacıyla Marmaris Belediyesi Trafik Eğitim Parkı’nı hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Marmaris'te Çocuklara Trafik Parkı
Marmaris Belediyesi, Beldibi Mahallesi’ndeki Arif Nihat Asya Parkı’nda çocukların bilinçlendirilmesi ve gelecek yıllarda dikkatli sürücüler yetiştirmek amacıyla trafik parkı yapıyor.Çocukların akülü araçlarını güvenle kullanabileceğini park; eğlencenin yanı sıra çocukların trafik işaret ve sinyalizasyon sistemleriyle trafik kurallarını en doğru şekilde öğrenmelerini sağlayacak. Parkta, çimlendirme, yol zeminin hazırlanması ve trafik levhalarının konulması gibi işlemleri geride bırakan Marmaris Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü, trafik ışıklarının montajının ardından parkı çocukların hizmetine açacak.

Proje alanında hazırlıklar devam ederken, Meclis Üyesi Duran İlgin, Park Bahçeler Müdürü Ali Erdil ve Proje Mimarı Sevil Dere’den bilgi aldı. Şehir içi ve Şehirler arası trafik yollarını projesinde barındırması nedeniyle Muğla Bölgesi’nde bir ilk olduğunu belirten Erdil, "Projemiz hayata geçtiğinde çocukların akülü araçlarını güvenle kullanabilecekleri ailelerinde keyifli zaman geçireceği bir alana kavuşmuş olacak. Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de desteğiyle okullar bu parkı trafik kurallarını anlatmak bilinçli nesiller yaratmak için kullanabilecek. Amacımız Marmaris’te yaşayan çocuklara trafik kurallarını küçük yaşta aşılayabilmek. Çocuklarımızın alacakları eğitim ile kendi güvenlikleri açısından oldukça verimli olacak, proje kapsamında öğrencilerin uygulamalı olarak trafik bilincini geliştirip, yaya, araç trafiği ve kazalara karşı uygulamalar yaparak, günlük hayattaki becerilerini artırmalarını sağlanmış olacağız" diye konuştu.

Kaynak: İHA