Malatya Film Festivali 6 Kasım'da Başlıyor

Geleneksel hale gelen Malatya Uluslararası Film Festivali, 6 Kasım tarihinde başlıyor. 12 Kasım’da sona erecek festivalin “Onur Ödülleri”, Türk sinemasının usta isimleri Perihan Savaş ile Serdar Gökhan’a verilecek.

Malatya Film Festivali 6 Kasım'da Başlıyor
Malatya Valiliği’nin öncülüğünde gerçekleştirilecek 6. Malatya Uluslararası Film Festivali, 6 Kasım Cuma günü başlıyor. 6-12 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivale ilişkin Intercontinental İstanbul Otel’de tanıtım toplantısı düzenlendi.

40’a yakın ülkeden 140’a yakın filmin izleyicilerle buluşacağı festivalde bu yıl Onur Ödülleri’ni sinemanın iki büyük ismi Perihan Savaş ve Serdar Gökhan alacak. Malatya Film Festivali’nde Yabancı Onur Ödülü ise Gürcü sinemasının usta yönetmeni Eldar Shengelaia’ya verilecek.

Festivalle ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Festival Başkanı Hüseyin Namık Yıldırım, geçen yıldan başladıkları “Emek Ödülleri”ni bu yıl da sürdüreceklerini kaydetti.

Yıldırım, “Festivalimiz 6 Kasım’da açılışını yapacak. Bu yılki açılışımız Double Tree BY Hilton Oteli’nde gerçekleşecek. Ana sponsorumuz Büyükşehir Belediyemiz. Bunun dışında Kültür Bakanlığımızın, Başbakanlık Tanıtma Fonumuzun, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyeleri ile Fırat Kalkınma Ajansı ve İnönü Üniversitesi destekleriyle yapılıyor. Festivalimizin tüm film programları, onur ve emek ödüllerinin verilmesi danışma kurulumuzun tavsiyeleriyle gerçekleştiriliyor” şeklinde konuştu.

Festivalin Onur Ödülleri’nin bu sene Perihan Savaş ile Serdar Gökhan’a verileceğini kaydeden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu yıl festival Onur Ödülleri’ni Perihan Savaş’a ve çok değerli oyuncumuz Serdar Gökhan’a veriyoruz. Geçen yıldan başlamak üzere her yıl Emek Ödülleri de vermeye başladık. Bu yılki Emek Ödülleri’ni Suzan Kardeş ve Agah Özgüç’e sunacağız. Festival filmleri her yıl olduğu gibi bu yıl da Avşar Sinemaları, Yeşil Sinemaları, Hilton Oteli’nde ve İnönü Üniversitesi’nde gösterimlerimiz olacak. Bilet ücretlerimiz çok düşük miktarlarda. Şuan Türkiye’deki en düşük rakamlı biletler. Tüm Malatyalılar festivale katılabilsin diye öğrenciler için 2 lira, tam ise 3 lira yaptık biletleri. Festivalde ulusal Türkiye panoraması var, dünya panoraması var. Öteki dünyanın renkleri var. Ortadoğu sineması var. Bu yıl Nuri Bilge Ceylan’ın tüm filmlerini göstereceğiz. Bu yıl daha önceki yıllarda olduğu gibi sinemamızın vefat eden büyük ustalarının filmlerini göstereceğiz. Zeki Alasya’nın anısına ‘Nereye Bakıyor Bu Adamlar’, Başar Sabuncu’nun anısına ‘Zengin Mutfağı’ ve Sümer Tilmaç’ın anısına ‘Kahpe Bizans’ göstereceğiz.”
Kaynak: İHA