Korgan Belediye Başkanı Kiraz Açıklaması

"50 yataklı devlet hastanesi proje çalışmaları bitti ve yatırım programına alındı"

Korgan Devlet Hastanesi inşaatının projelendirildiği, yatırım programına alındığı ve ilerleyen günlerde ihaleye çıkılacağı bildirildi.

Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mevcut Korgan Devlet Hastanesinin ihtiyaca cevap vermemesi ve vatandaşların daha iyi sağlık hizmeti alabilmeleri için 50 yataklı bir hastane yapılmasına karar verildiğini belirterek, "Eski sağlık ocağının olduğu yerin yanındaki 7,5 dönüm arazi alınarak Sağlık Bakanlığına teslim edildi" dedi.

Hastanenin proje çalışmalarının bittiğini ve yatırım programına alındığını ifade eden Kiraz, "İlçemize yapılacak 50 yatak kapasiteli yeni hastanemiz için katkıları olan milletvekillerimiz, Sağlık Bakanlığı çalışanları, müsteşarlarımız, bürokratlar, geçmişte hastane arsası alınmasında katkısı olan belediye ve ilçe başkanlarımıza teşekkür ederim. İlerleyen günlerde hastane inşaatımızın ihalesi yapılacak ve kısa bir süre içerisinde inşaat bitirilecek. Korgan halkı daha kaliteli bir sağlık hizmetine kavuşmuş olacak” diye konuştu.
Kaynak: AA