Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu Açıklaması

"MOBESKO Kocaeli ve bölgemiz için öncü ve yüzakı olan örnek bir kurum haline geldi"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, mobilya ve ev gereçleri satış merkezi MOBESKO'yu ziyaret etti.

Esnaflarla kahvaltı programında bir araya gelen Karaosmanoğlu, burada yaptığı konuşmada, MOBESKO'da 600 kişinin çalıştığını belirtti.

Karaosmanoğlu, esnafın ekonomik ve istihdam anlamında çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, "Güzel Türkiye'miz esnafıyla büyüyor. Bunun farkında olan bizler bunun için MOBESKO’nun kuruluşundan itibaren her anında kendilerinin yanında olduk. Bundan sonra da birlikte olmaya devam edeceğiz" dedi.

"Buranın planlanmasından başlayan her safhasında yer aldık" diyen Karaosmanoğlu, şunları söyledi:

"MOBESKO Kocaeli ve bölgemiz için öncü ve yüzakı olan örnek bir kurum haline geldi. İnsanımızın rahatlıkla alışverişini yaparken kendini güven içerisinde hissediyor. Nezih bir yer olmakla birlikte buranın güçlü ve çekici olması sizlerin birlik ve bütünlüğünüzden kaynaklanıyor. MOBESKO cazibe merkezi haline geldi. Talepler noktasında da üst geçidi en kısa zamanda yapıyoruz. Ulaşım noktasında bir çalışma gerçekleştireceğiz. Yan yolumuz 15 Kasım gibi zaten açılıyor. Bisiklet yolu, çocuk oyun alanı ve MOBESKO’ya giriş-çıkış noktasında kısa zamanda her şey rayına oturmuş olacaktır."

Karaosmanoğlu, bu bölgede ulaşıma dönük 80 milyonluk bir yatırım yapıldığını kaydederek, "24 saat esasıyla çalışma yapılan bölgede kısa zamanda kavşak bitirilecektir. Metro için 2018 yılında düğmeye basacağız. Esnafımız ve işverenimize değer veriyoruz. Bizlerin dünya pazarına ihtiyacımız var. Unutulmamalı ki çalıştığımız ve ürettiğimiz sürece onurlu yaşayabiliriz. Bizlerde sizlerin yanındayız ve esnafımızın büyümesini çok önemli buluyoruz. Nerede faydalı iş varsa vatandaşımızın ve insanımızın yanındayız" değerlendirmesinde bulundu.

MOBESKO Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Baştürk ise Karaosmanoğlu'na verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, "Bu noktada en büyük desteği Büyükşehir Belediye Başkanımızdan alıyoruz, almaya devam edeceğiz. Temel atılmadan önce ve sonra her isteğimize olumlu baktılar, bizleri cesaretlendirdiler. Bundan sonra da beraber çalışacağız" ifadesini kullandı.

Programa, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç de katıldı.



Kaynak: AA