Kayıp Kadının Suriye'de Olduğu İddiası

KARAMAN - Karaman'da yaşayan Ramazan Bozkurt, 1 yıldır ayrı yaşadığı, 11 gün önce kaybolan eşi ve 2 yaşındaki oğlunun bulunması için yetkililerden yardım bekliyor.

Kazımkarabekir ilçesindeki özel bir öğrenci yurdunda aşçı olan 29 yaşındaki Ramazan Bozkurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşi Hülya Tuğba Bozkurt (27) ile 7 yıl önce Muğla'da tanışarak evlendiğini, ardından yerleştikleri Karaman'da Mehmet Emin (6) ve Yiğit Alp (2) isminde 2 erkek çocukları dünyaya geldiğini söyledi.

Eşinin, geçen yıl, ailesinin yaşadığı Muğla'nın Dalaman ilçesine taşınmak istemesi nedeniyle aralarında anlaşmazlıklar çıktığını, ayrı yaşamaya başladıklarını ifade eden Bozkurt, eşinin yaklaşık bir yıldır Muğla'daki ailesinin yanında kaldığını bildirdi.

Bozkurt, bir süre önce Denizli'deki kız kardeşinin yanına giden eşinin, oğlu Yiğit Alp'i de yanına alarak 10 Ekim'de ortadan kaybolduğunu anlattı.

Dalaman'da Jandarmaya giden eşinin ailesinin, kayıp başvurusunda bulunduğunu vurgulayan Bozkurt, "Olaydan 2 gün sonra kız kardeşini arayan eşim Suriye'de olduğunu, kadınların yaşadığı otel gibi bir yerde çocuklara Kur'an-ı Kerim öğrettiklerini, kendisinin ve çocuğunun iyi olduğunu söyleyerek, fotoğraflar göndermiş. 6 yaşındaki oğlum yanımda fakat küçük oğlum eşimin yanında kalmıştı. Bir örgütle, grupla bağlantısı var mı bilmiyorum" diye konuştu.

Eşinin baldızına ve annesine cep telefonundan fotoğraflar gönderdiğini, onların da bu fotoğrafları kendisine gönderdiğini dile getiren Bozkurt, "Annesine telefonda Suriye'de olduğunu söylemiş. Fotoğraflarda tamamen siyah elbise giymiş ve peçeli. Yanında garip sakallı adamlar var. Oğluma bir kamuflaj elbise giydirmişler. Dün beni telefonla aradı. Suriye'nin Rakka kentinde olduğunu söyledi. Oğlumun sesini duymak istedim. Önce isteğimi olumlu karşıladı ancak sonra uyuduğunu söyleyerek telefonu kapattı. Devlet büyüklerimize sesleniyorum. Ne olur bana oğlumu bulun, hayatından endişe ediyorum" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA