Havza'da Kütüphane Açılışı

kütüphane (Zenginleştirilmiş Kütüphane) Havza Kaymakamı Alper Tanrısever tarafından hizmete açıldı.

Açılışa, Kaymakam Tanrısever ile Havza Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, Okul Müdürü Hüseyin Yavuz, protokol üyeleri ve öğrenci velileri katıldı.

Okul Müdürü Yavuz, z- kütüphanenin Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetler Müdürlüğü tarafından Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında oluşturulduğunu ve 78 bin liraya mal olduğunu söyledi.

Kütüphane içinde 7 kasasız bilgisayar ve bin kitap bulduğunu belirten Yavuz, "95 metrekare alan üzerine kurulan z-kütüphanemiz öğrencilerimiz ve vatandaşlarımızın hizmetinde. Yeni ve modern bir tasarım anlayışı ile oluşturulan z-kütüphanelerin öğrencilere okumanın keyfini ve bilgiyi keşfetmenin heyecanını yaşamalarında ve hayal güçlerini geliştirmelerinde yeni imkanlar sağlaması beklenmektedir. Öğrencilere ve ebeveynlerine kütüphanelerden nasıl en etkili biçimde yararlanabilecekleri ve gerek elektronik gerekse yazılı medya kullanım becerilerini nasıl geliştirebileceklerinin öğretilmesi ,z-kütüphanelerin yaygınlaştırılması ile ulaşılması beklenen hedefler arasındadır" dedi.

Kaymakam Tanrısever ise z-kütüphanelerin ülkede yeni bir kavram olduğunu ifade ederek, "Bu kütüphanelerin amacı çocuklarımıza kütüphaneleri sevdirmek ve faydalanmalarını sağlamaktır. Alışılmış kütüphane konseptinden farklı olarak oluşturulan bu bu kütüphane inşallah çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandıracaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Havza Kaymakamı Alper Tanrısever okul öğrencileri ile birlikte z- kütüphaneyi hizmete açtı. Kaymakam Tanrısever kütüphane hakkında Okul Müdürü Hüseyin Yavuz’dan detaylı bilgi alarak bir süre kütüphaneyi inceledi.

Kaynak: AA