Ekonomi Bakanı Zeybekci Uşak'ta

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Geçmişte Taksim'de, Maraş'ta, Sivas'ta, Başbağlar'da katliam yapanlarla, Suruç'taki, Diyarbakır'daki, Ankara'daki bombaları koyanlar aynı delikten çıkan melunlardır" dedi.​

Zeybekci, Uşak'ın Eşme ilçesinde yapımı tamamlanan parkın açılışı dolayısıyla düzenlenen törende, Türkiye'nin çok önemli günlerden geçtiğini belirterek, oynanan oyunların farkında olduklarını söyledi.

Bugüne kadar milletin başına çorap örmek isteyenlerle mücadele ettiklerini anlatan Zeybekci, bundan sonra da milletten aldıkları güçle, Türkiye'yi karıştırmak isteyenlerle mücadele edeceklerini vurguladı.

Son dönemdeki terör saldırılarına da değinen Bakan Zeybekci, "Geçmişte Taksim'de, Maraş'ta, Sivas'ta, Başbağlar'da katliam yapanlarla, Suruç'taki, Diyarbakır'daki, Ankara'daki bombaları koyanlar aynı delikten çıkan melunlardır. Türkiye ne zaman ayağa kalkmak istese, birileri hep önüne çıktı. Adnan Menderes döneminde, Turgut Özal döneminde de yaşadık bunları. Şimdi aynı senaryo oynanıyor."

Ankara'da yaşanan terör saldırısının ardından olay yerindeki bir sendikacının, "Bombayı polis attı" yönünde beyanatı olduğunu hatırlatan Zeybekci, "Ankara'da kalleş bombayı patlatanlar şunu bilmeli Türkiye bir daha geçmişe dönmeyecek, bir daha IMF Türkiye'ye gelmeyecek. 1980 yılında 5 bine yakın kardeşimiz terör yüzünden yaşamını yitirdi. Bir daha o günlere dönmeyeceğiz" diye konuştu.

Yakın coğrafyada yaşanan gelişmelerin önemine değinen Zeybekci, Türkiye'nin kardeş kavgası ile meşgul edilmeye çalışıldığına işaret etti.

"Dünyanın haritasını yeniden çizmeye çalışanlar Türkiye'yi kardeş kavgası ile karıştırmak istiyorlar" diyen Zeybekci, oyunlara gelinmemesini istedi.

AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay ise AK Parti hükumetleri döneminde kentte önemli yatırımların hayata geçirildiğini bildirdi.

Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin de göreve geldiği günden itibaren ilçede 17 projeyi hayata geçirdiğini belirterek devam eden yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

Konuşmaların ardından parkın açılışı yapıldı.

Zeybekci, Eşme Belediyesini de ziyaret etti.

Kaynak: AA