Bursasporlu Fanatik Taraftarın 'Totemi'

BURSA - Bursasporlu fanatik taraftar, yeşil-beyazlı kıyafet giydirdiği, Bursaspor ve Türk bayrakları taşıyan "Alex" adlı boxer cinsi köpeğini, takımına şans getirmesi için maç öncesinde stat çevresinde gezdiriyor.

Yeşil-beyazlı taraftarların, takımlarını farklı şekillerde desteklediklerini belirten fanatik taraftar, kendisinin bulduğu bu yöntemle köpeğinin takımına şans getirdiğine inanıyor.

Bursa'da müzisyenlik yapan Cenk Olcaytuğ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fanatik bir Bursasporlu olduğunu söyledi.

Olcaytuğ, "Alex"i yaklaşık 6 ay önce petshoptan satın aldığını hatırlatarak, "Özellikle Bursaspor'un kendi sahasında yaptığı maçlardan önce köpeğimin üzerine Bursaspor forması giydiriyorum. Köpeği, ağzında taşıdığı yeşil-beyaz ve Türk bayraklarıyla şehrin en işlek caddelerinde dolaştırıp Bursaspor'a totem yapıyorum" diye konuştu.

"Doğma büyüme Bursalıyım, Bursasporluyum" diyen Olcaytuğ, daha önce köpeğinin su kaplarını ağzıyla taşıdığını, onun bu özelliğinden farklı bir şekilde yararlanmayı düşündüğünü ifade etti.

Olcaytuğ, köpeğine su kapları yerine Bursaspor ve Türk bayraklarını taşıtmaya başladığını belirterek, şöyle devam etti:

"Cadde ve sokaklarda gezdirdiğim zaman herkesten çok olumlu tepkiler alıyorum. Yolda onunla ilerlemek çok zor. Herkes fotoğraf çekmek için yarışıyor, hatıra fotoğrafı çektiriyor. Boxer cinsi köpeğim 3 yaşında. Onu petshoptan kurtarıp özgürlüğüne kavuşturdum. Bursasporlu ama adı Alex. Adını değiştirmedim, 3 aylıkken ona bu ismi vermişler. Bu isim kulağına yatkın olduğu için değiştirmeyi uygun bulmadım."

Alex'i maçlara da götürmek isteğini dile getiren Olcaytuğ, "Köpeği can güvenliği için tribüne almıyoruz. Maçlardan önce onunla saha etrafında dolaşıyoruz. Böylece Bursaspor'umuza kendimiz de katkı sağlıyor, şans diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA