Başkan Demirkol, Ahmet Yesevi'deki Alt Ve Üst Yapı Çalışmalarını İnceledi

Şanlıurfa Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Ahmet Yesevi Mahallesi’ndeki 7 sokakta sürdürülen alt ve üst yapı çalışmalarını yerinde inceledi.

Başkan Demirkol, Ahmet Yesevi'deki Alt Ve Üst Yapı Çalışmalarını İnceledi
Haliliye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ilçe genelindeki çalışmalarını merkez ve kırsal mahallelerde sürdürüyor. Bu kapsamda Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Ahmet Yesevi Mahallesi’ndeki 7 sokakta yağmur suyu drenaj çalışması ve üst yapı çalışmaları başlattı. Başkan Fevzi Demirkol, beraberinde Başkan Yardımcısı Mehmet Selim Polatkan ve birim müdürleriyle birlikte, Fen İşleri Müdürlüğü’nün çok sayıda araçla bölgede yürüttüğü çalışmaları yerinde inceledi. Ahmet Yesevi Mahalle Muhtarı Ömer Çiçek’in de bulunduğu ziyarette Başkan Demirkol, işçilerle görüşerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yapılan çalışmaları yerinde incelediklerini ve kısa sürede çalışmaların tamamlanacağını anlatan Başkan Demirkol, Cavsak Deresi’nin geçiş köprülerini de dolgu malzemeleriyle doldurduklarını ve seviyenin geçişe uygun hale getirildiğini söyledi.

Başkan Demirkol, bölgede çok sayıda iş makinesiyle çalıştıklarını da vurguladı. Demirkol, “Ahmet Yesevi Mahallemizde muhtarımızla birlikte yapmış olduğumuz çalışmaları yerinde gördük. Çalıştığımız 7 sokakla birlikte Ahmet Yesevi Mahallesi’nin alt yapı çalışmaları bitmiş durumdadır. Bu çalışmalarda yağmur suyu drenajları da dahil olmak üzere alt yapı noktasında yapılabilecek her şey yapılmıştır. Su ve kanalizasyon şebekesi çekilmiştir. Burada Cavsak Deresi’nin olduğu bölgede yapılan köprüden dolayı 1 metre ile 1 metre 80 santim arasında dolgu yaparak bu geçişleri yaptık. Şuanda çok sayıda iş makinasıyla çalışmaları tamamlıyoruz. Şuan itibariyle bu 7 sokağın bitimiyle Ahmet Yesevi Mahallesi’nin alt yapı çalışmaları tamamlanmış olacaktır” dedi.

“KIŞ OLMADAN YOLLAR TAMAMLANACAK”

Başkan Fevzi Demirkol, üst yapı çalışmalarının bazı bölgelerde parke ve bazı bölgelerde de asfalt olacağını kaydetti.

Demirkol, “Ayrıca zemin oturduktan ve yapılaşma belirli düzeye geldikten sonra üt yapı çalışmalarında bazı bölgelerde kilitli parke bazı bölgeler de ise asfalt başlayacaktır, devam edecektir. Şuanda Ahmet Yesevi Mahallemizde 52 bin metrekare kilitli beton parke döşemiş bulunuyoruz” dedi.

Kış olmadan yol meselesinin çözüleceğinin altını çizen Demirkol, “Ahmet Yesevi Mahallemizin inşallah kış olmadan önce yol meselesi bitmiş olacaktır. Ayrıca, bu bölgede doğalgaz çalışmaları da devam ediyor. Vatandaşlarımız çok yakın zamanda doğalgazı da kullanacaktır” ifadelerini kullandı.

Çalışmaya başladıkları bölgelerde eşit şekilde ilerlediklerini de söyleyen Başkan Fevzi Demirkol, “Her zaman olduğu gibi bölgeye girdiğimi zaman sokak atlayarak, cadde atlayarak veya her hangi bir bölgeyi ihmal ederek değil, adalet anlayışımız gereği tüm mahalleyi, tüm sokağı ve tüm sokağı aynı anda çalışıp bitiyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Fevzi Demirkol’a ziyaretinde eşlik eden Mahalle Muhtarı Ömer Çiçek ise hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Çiçek, “Sayın başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ederiz. Hızlı bir şekilde çalışmalara girdiler. Mahallemize yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz. Şimdi mahallemizin alt yapı çalışmaları, yağmur suyu drenajları yapıldı. Üst yapımızı da şimdi oturduktan sonra yapılacak. Sayın başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Demirkol, daha sonra bölgede sürdürülen kaldırım çalışmalarını da inceledikten sonra mahalleden ayrıldı.
Kaynak: İHA