18 Aylık Nisa 'Zorunlu' Üniversiteli

Kilis 7 Aralık Üniversitesi (KYÜ) öğrencilerinden Semiha ve Muhammet Bozkurt çiftinin 18 aylık kızları Marziye Nisa, ailesinin yaşadığı bakıcı sorunu nedeniyle gününün büyük bir bölümünü üniversitede geçiriyor.

Eşinin ardından kendisi de aynı üniversiteyi kazanan Muhammet Bozkurt, görev yaptığı köyde çocuğuna bakacak birini bulmakta sorun yaşayınca çareyi okula ailecek gitmekte buldu.

Marziye Nisa bebekle üniversite yollarının aşındıran Bozkurt çiftçi, ders saatlerine göre küçük kızlarına kampüste bakmaya çalışıyor. Annesi dersteyken babasıyla, babası dersteyken annesiyle kampüste zaman geçiren Marziye bebekse, anne babasının ders saatleri çakıştığında annesiyle derslere giriyor.

Baba Muhammet Bozkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde imamlık yaparken köyde okula gitmek istemeyen kızlara örnek olmak için eşinin üniversite sınavına girdiğini ve KYÜ İlahiyat Fakültesi İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümünü kazandığını belirtti.

Sınavın ardından Polateli ilçesine bağlı Dümbüllü Köyü'ne yerleştiklerini anlatan Bozkurt, bu sırada kendisinin de aynı üniversiteyi kazandığını ve İlahiyat Fakültesi'ne kayıt yaptırdığını söyledi.

Eşinin eğitim-öğretime devam edebilmesi için Kahramanmaraş'tan Kilis'e tayin istediklerini anlatan Bozkurt, "Geçen yıl 19 Ekim'de buraya geldik. Eşim okuluna gidip gelirken biz de kızımla cami ve ev arasında zaman geçirdik. Bu sene eşimin motivasyonuyla ben de sınava girdim ve aynı okulu kazanarak kayıt yaptırdım. Şimdi okula kızım, eşim ve ben hep beraber gelip gidiyoruz. Derslerimizin çakıştığında kızım eşimle beraber sınıfa giriyor. Diğer zamanlarda hangimizin dersi boşsa onula zaman geçiriyor" diye konuştu.

- "Okumaktan mutluluk duyuyoruz"

Eğitimine önemine işaret eden Bozkurt, "Hayatta bazı sıkıntılar olabilir ama özellikle ülke olarak çektiğimiz sıkıntılar eğitimin yetersiz olmasından kaynaklı. O nedenle ben ve eşim eğitime çok önem veridik. Okumaktan mutluluk duyuyoruz. Tabii ki bazı zorluklar var ama eğitimin bize vermiş olduğu zevk ve mutluluk o zorlukların üstesinden gelmektedir" dedi.

Özellikle kız çocuklarının eğitimine yeteri kadar önem verilmediğini kaydeden Bozkurt, eşinin bu şartlarda eğitim görmesinin kendilerini tanıyanlara örnek olduğunu söyledi.

Bozkurt, görev yaptıkları köylerde evleri dolaşıp çocukların okutulması, eğitimli bireyler haline getirilmesi konularında telkinde bulunduklarını ve güzel sonuçlar aldıklarını ifade etti.

- "Marziye bebek üniversiteye renk katıyor"

KYÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç de her gün üniversitelerinde öğrenim gören anne ve babasıyla kampüse gelen Marziye Nisa bebeğin üniversiteye ayrı bir renk kattığını ifade ederek, bu durumun sevindirici olduğunu dile getirdi.

Anne ve babasının aynı anda üniversite öğrenimi görmesinin Marziye Nisa'nın da okula gelmesini sağladığını belirten Güvenç, bu gibi durumların eğitime engel olmaması gerektiğini vurguladı.

Rektörlük olarak benzer durumlara karşı daha önceden bir kreş çalışması yapıldığını anımsatan Güvenç, kreş imkanı konusunda gelecek günlerde yeni bir çalışma daha başlatacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA