Roman Mahallesinde Davullu Zurnalı Seçim Çalışması

CHP milletvekilleri Turgutlu’da seçim çalışmaları kapsamında Roman vatandaşların yaşadığı Subaşı Mahallesini ziyaret etti.

Roman Mahallesinde Davullu Zurnalı Seçim Çalışması
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Türkiye’nin ilk Roman milletvekili olma özelliğini elinde bulunduran CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İl Başkanı Mustafa Ada, İlçe Başkanı Erk Kayabaş ve Manisa Milletvekili adayı Mustafa Başgülşen Roman mahallesini ziyaret etti ve ortaya renkli görüntüler çıktı. Roman vatandaşlar kendi temsilcilerine yakın ilgi gösterirken, siyasiler davul ve zurnalar eşliğinde oynadılar.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, "Ben Subaşı’nda gelip konuşuyorum, ben televizyonlara çıkıp konuşuyorum ama Subaşı’nın sıcaklığı ve samimiyeti çok farklı. Değerli vekil arkadaşım, sizin içinizden çıkmış ve sadece Romanların değil Türkiye’de ezilen, hakkı yenilen, ötekileştirilen kim varsa onların haklarını ve hukuklarını arayacak, bundan sonra sesini daha çok duyacağınız, özellikle mülteciler ve sığınmacılar konusunda partinin komisyon koordinatörü Özcan Purçu sizlerin de desteğiyle gün gelecek bu mahalleye bakan olarak gelecek" şeklinde konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ise, "Ben Cumhuriyet tarihinde hep önlerinden geçilen ama hiç görülmeyen Roman kardeşlerinizden biriyim. Çadırda dünyaya geldim, elektrik yok, su yok. Annem bohçacılık yapıyor, babam sepet yapıyordu ama onurumuzla geçiniyorduk. Çadırda büyüdüm ve o çadırda kamu yönetimi okuyup milletvekili oldum. Tabi biz ayrımcılık yapmıyoruz ben Romanlar ve tüm Türkiye’nin milletvekiliyim. Benim akrabalarımın çoğu çadırlarda yaşıyor, Avrupa Parlamentosunda çalıştım, Roman hakları konusunda bakan danışmanlığı yaptım ancak biz sorunlarımızı çözemedik. Roman vatandaşlarımızın barınma sorunu var, eğitim sorunu var. Biz bu halkın içinde yaşayan insanlarız. Roman vatandaşlarımız için 24 saat çalışacağız, çalışmayan milletvekillerimizin alnını karışlarım. Bana oy vereceksiniz, çünkü ben sizdenim, bana oy vermeyenin öteki dünyada yakasına yapışırım" dedi.

Purçu’nun esprili açıklamaları mahalleliler tarafından yoğun bir alkış aldı.
Kaynak: İHA