Öğrenci Velilerinden Kızılay'a Kan Bağışı

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı işbirliği ile uygulanan ‘Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı için Teknik Destek Projesi’ kapsamında Amasya’da öğrenci velileri kan bağışında bulundu.

Öğrenci Velilerinden Kızılay'a Kan Bağışı
Çeşitli okullarda gerçekleştirilecek olan proje kapsamında ilk kan bağışı Bahçeleriçi İlkokulu’nda yapılan etkinlikle başladı.

Etkinliğe Vali Yardımcısı İrfan Demiröz, İl Sağlık Müdürü M. Rüştü Ertosun, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Gürbüz, Türk Kızılayı Orta Karadeniz Samsun Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Serdar Bayram, Kızılay Amasya Şubesi Başkanı Namık Kitapçı, diğer yetkililer, öğretmenler öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Türk Kızılayı Orta Karadeniz Samsun Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Serdar Bayram, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı iş birliğinde Avrupa Birliği finansmanıyla başlatılan ‘Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı için ’Teknik Destek Projesi’ ile kanın acil bir ihtiyaç değil sürekli bir gereksinim olduğu gerçeğinden hareketle güvenli ve yeterli kan tedariki için ülkemizdeki gönüllü, düzenli ve karşılık beklemeyen kan bağışçılarının sayısını artırmak amaçlanmıştır” dedi.

Vali Yardımcısı İrfan Demiröz de kan bağışının önemiyle ilgili yaptığı konuşmanın ardından okul bahçesine konuşlanan Kızılay otobüsünde kan bağışında bulunan öğrenci velilerine teşekkür etti.
Kaynak: İHA