'Necip Fazıl Kitabı' Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları'ndan Çıktı

Necip Fazıl’ın 110’uncu doğum yılı vesilesiyle 2014 tarihinde Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen “Kalır Dudaklarda Şarkımız Bizim” adlı Necip Fazıl Sempozyumu’ndan derlenen tebliğler, “Necip Fazıl Kitabı” adıyla Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları’ndan çıktı.

'Necip Fazıl Kitabı' Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları'ndan Çıktı
Türk edebiyatının usta ismi ve Büyük Doğu Dergisi’nin kurucusu Necip Fazıl Kısakürek, doğumunun 110’uncu yılı vesilesiyle 2014 tarihinde düzenlenen “Kalır Dudaklarda Şarkımız Bizim” adlı sempozyumdan derlenen tebliğlerin kitap haline dönüştürülmesinin ardından sevenleriyle tekrar buluştu. Prof. Dr. İsmail Kara, Asım Öz ve Aykut Ertuğrul’un editörlüğünde, yaklaşık bir yıllık bir çalışmayla hazırlanan kitap, Necip Fazıl’ın hayatını, edebi, fikri ve siyasi yönlerini ele alıp tahlil eden metinlerden oluşuyor.

Geçtiğimiz yıl Türkiye Yazarlar Birliği’nce “Yılın En İyi Kamu Yayıncısı” ödülüne layık görülen ve yayımladığı kitaplarla özellikle yerel yönetimlerin ufkunu genişleten Zeytinburnu Belediyesi’nin yayın dünyasına armağan ettiği kitap, bugüne kadar Necip Fazıl’la ilgili yapılmış en iyi çalışmalardan biri olma özelliğini taşıyor. Eylül 2015’te basılan ve 605 sayfadan meydana gelen Necip Fazıl Kitabı’nda, Necip Fazıl’ın sosyal bilimlerin farklı alanlarıyla ilgi kaleme aldığı makaleleri yer alıyor. Ağırlıklı olarak Türkiye’deki temel siyasi, sosyal ve kültürel tartışma konuları çerçevesinde kaleme alınan yazılar, Necip Fazıl’ın düşüncelerine daha iyi nüfuz etmeyi mümkün kılacak nitelikte.
Kaynak: İHA