Malatya'dan Kısa Kısa

MALATYA - Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, su ve kanalizasyon alt yapısıyla ilgili ilçelere yatırım yapmaya devam ediyor.

MASKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya genelindeki 2 merkez ilçe başta olmak üzere diğer 11 ilçenin tüm mahallelerinde su ve kanalizasyon alt yapısı olmayan mahalle kalmayacak şekilde çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Çakır, Hekimhan ve Akçadağ ilçelerinin su ve kanalizasyon alt yapısıyla ilgili projelerin onaylanarak ihalesinin yapıldığını belirterek, "Şimdi ise Pütürge ilçemiz için hazırladığımız projeyi onaylayarak ihalesini yaptık. Pütürge için 19 bin 315 metre içme suyu şebeke hattı döşeme çalışması, bir maslak, bir kaptaj, 500 abone bağlantısı, bir 100 metreküplük su deposu, bin 300 metreküplük su deposu yapımının yanı sıra kanalizasyonla ilgili ise, 17 bin 484 metre kanalizasyon hattı döşeme, 2 terfi merkezi, 561 abone bağlantısı, 603 parsel bacası yapımı ve 3 bin 618 parsel bağlantısı çalışması gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 9 milyon liraya mal olacak bu çalışmanın tamamlanmasıyla Pütürge ilçemizin su ve kanalizasyon alt yapısı ile ilgili sıkıntıları gidermiş olacağız" ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir ise ihale öncesinde Pütürge ilçesine bağlı bazı mahallerde içme suyu sıkıntısının yaşandığını ifade ederek, yapılan sondaj ve drenaj çalışmaları sonucunda bu sıkıntılarında giderildiğini belirtti.

- Doğanyol ilçesinde yol yapım çalışmaları

İlçelerdeki altyapı ve yol sorunlarının çözümü noktasında çalışmalarını sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi, Doğanyol ilçesinde yol çalışmalarını sürdürüyor.

Doğanyol ilçesinin önemli ana arterlerinde yol genişletme ve asfaltlama çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 2015 yılı içerisinde planlanan çalışmaların büyük bölümünü tamamladı.

12 kilometre uzunluğundaki Konurtay Mahalle yolunu 3 metre genişlikten 8 metre genişliğine çıkaran ekipler, yolun tamamını asfaltladı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Bahramlı Mahallesi'nde 5 kilometre, Gevheruşağı, Ulutaş, Yeşilköy grup yolunda 5 kilometre, Akkent Mahalesi'nde de 1.2 kilometrelik asfalt çalışması yaptı.

Doğanyol'da 10 kilometre de sıcak asfalt yapan ekipler, Gökçe Mahallesi'nde 3 kilometrelik yol çalışmasını ise yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Kaynak: AA