İzmir'de Dolandırıcılık İddiası

ATM'lere yerleştirdikleri düzenekle başkalarına ait banka ve kredi kartı bilgilerini kopyaladıkları öne sürülen 4 kişiden 3'ü tutuklandı

İzmir'de banka müşterilerinin kredi kartı bilgilerini ATM'lere yerleştirdikleri "kart kopyalama düzeneğiyle" kopyalayıp dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, bankalara ait kart bilgilerinin kopyalanarak izinsiz para çekildiği ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Soruşturma kapsamında bir eve operasyon düzenleyen ekipler, şüpheli K.B. (29), S.D. (31), Ö.G. (20) ve S.Ö'yü (28) gözaltına aldı. Şüphelilerin ikametlerinde ve üzerlerinde yapılan aramada 3 parça kopyalama aparatı, 1 kopya kart üretme cihazı, aparat yapımında kullanılan çok sayıda mikro kamera, elektronik devre ve batarya, 29 kopya kart, bir dizüstü bilgisayar, 4 harici bellek, 3 hafıza kartı, 6 cep telefonu ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden K.B'nin aynı suçtan tutuklu bulunduğu cezaevinden 3 ay önce firar ettiği ve S.D ile suç işlemek için İzmir'e geldiği belirlendi.

Yapılan incelemede şüphelilerin 3 ayrı bankanın 7 farklı ATM'si üzerinden 10 kopyalama ve kopya kartlarla izinsiz para çekilmesi olaylarının faili oldukları anlaşıldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan K.B, S.D, ve Ö.G. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, S.Ö. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada vatandaşlar, benzer olayların mağduru olmamaları konusunda uyarıldı.

Açıklamada, vatandaşların hesap hareketlerini sürekli kontrol etmeleri gerektiği hatırlatılarak, "ATM’lerde işlem yaparken şifre girdikleri esnada olası bir şifre görüntüleme düzeneğine karşı tuş takımını kapatmak üzere perdeleme yapılmalı, ATM'nin çevresinde gözetleme yapan şüpheli şahıslar ya da kart giriş haznesi, para çıkış haznesi, tuş takımı gibi kısımlarında herhangi bir kabarıklık veya anormal bir durumun fark edilmesi halinde ise ATM cihazına müdahale etmeden banka ve kolluk görevlileriyle irtibata geçilmeli" uyarısına yer verildi.
Kaynak: AA