Havza Ticaret Ve Sanayi Odasından Türkiye Birincisi Öğrenciye Ödül

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde mayıs ayında gerçekleştirilen 9. Ulusal Türkçe Okuma ve Öykü Yazma Şöleni kapsamında düzenlenen hikaye yazma yarışmasında Türkiye birincisi olan Semiha Aşçı, Havza Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından ödüllendirildi.

Havza TSO Toplantı Salonunda gerçekleştirilen programda, 9. Ulusal Türkçe Okuma ve Öykü Yazma Şöleni kapsamında hikaye yazma yarışmasında 300 eser arasından "Elif Nur'un öyküsü" adlı hikayesiyle Türkiye birincisi olan Makbule Yusuf Ölçer Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Semiha Aşçı'ya dizüstü bilgisayar hediye edildi.

Burada konuşan Havza TSO Başkanı Erkan Acar, Aşçı’yı tebrik ederek, "Ben daha işçi olarak çalıştığım günlerde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olmayı hayal ederdim. Bu hayalim için çalıştım ve başardım. Hedeflerini her zaman yüksek tut ve bu hedefler için çalış" dedi.

İlçenin en uzak mahallesinden gelerek Havza'ya bu gururu yaşattığı için Aşçı'ya teşekkür eden Acar, üyeleri Seyit Ahmet Ün kendisine durumu ilettiğinde Aşçı'ya destek olmak için harekete geçtiklerini anlattı.

Aşçı'nın başarısından geç haberleri olduğunu dile getiren Acar, "Bu ödül ile amacımız diğer öğrencilerimizi teşvik etmek. Diğer bir amacımız ise öğrencilerimizin gizli yeteneklerini ortaya çıkarmak ve ilçemizin adını duyurmak. Bundan sonraki süreçte Havza Ticaret ve Sanayi Odası olarak kızımızın eğitiminde elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz ve desteği vereceğiz" diye konuştu.

Havza Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam ise Havza TSO Başkanı Acar ve oda üyelerine teşekkür etti.

Öğrencinin yetişmesinde emeği geçen öğretmenine, okul müdürüne ve desteklerini esirgemeyen ailesine şükranlarını sunan Sağlam, "Öğrencinin sahip olduğu potansiyeli görmek ve bu doğru yönlendirmek önemli. Türkçe öğretmenimiz Meriç hanıma bu hassasiyetinden ötürü teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Aşçı'nın ödüllendirilmesi için harekete geçen iş adamı Seyit Ahmet Ün ise Havza'nın en ücra mahallesinden böyle bir başarı çıkınca etkilendiğini belirterek, "İşim gereği o mahalleleri ve maddi imkansızlıklarını çok iyi bilen bir insanım. Kızıma dizüstü bilgisayar hediye edildi ama yeni hikayeleri yazdırmak için yazıcısı noksan. Yazıcı da bir an evvel temin edilerek kendisine ulaştırılacak" diye konuştu.

Aşçı da kendisinin yarışmaya katılmayı hiç düşünmediğini bildirerek, kendisine ilk adımı attıran öğretmenine teşekkür etti.

Kaynak: AA