Dodurga'ya 10 Milyon 500 Bin TL'lik Yatırım

Çorum’un Dodurga ilçesine yaptırılan 100 kişilik orta öğretim yurdu, belediye tarafından yapımı tamamlanan 1.5 milyon liralık alt ve üst yapı çalışmaları ile 5 bin 800 dönüm araziyi suya kavuşturacak olan sulama projesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Dodurga'ya 10 Milyon 500 Bin TL'lik Yatırım
Törene AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Dodurga Kaymakamı Muhammed Emin Almalı, Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın, AK parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, AK Parti Dodurga İlçe Başkanı Abdullah Uysal, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Dünün dünde kaldığını, günün birlik ve beraberlik olma günü olduğunu belirten Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın, “Ülkemiz için bayrak için tüm İslam alemi için gün birlik olma günüdür. Makamın gururuna değil hizmetin onuruna talibiz diyerek çıktığımız bu yolda milletle aynı yolda yürümenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gelecek seçimleri değil, gelecek nesilleri düşünüyoruz. Siyasilerimizin desteğiyle çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. 2004 yılında ilçemizi AK Parti belediyeciliği ile buluşturduğumuzda bir çok hizmet yoktu. Toplu ulaşım, yaya kaldırımı, çöp konteynırı yoktu. Çocuklar parklar ve oyun grupları ile tanışmamıştı. Güreş alanımız yoktu. Hastane yolu bölünmüş değildi. Dodurga’mızda ekip ruhunu yakaladık. Teşkilatıyla, belediyesiyle, kamu yöneticileriyle halkın talkın talepleri doğrultusunda çalışmalarımız devam ediyor. 1 Kasım’da da en iyi sonucu alacağız. Bizimle olmak isteyenlere kapımız ve gönlümüz her zaman açıktır. Her bir bireyi kazanmak için çaba gösteriyoruz. Biz 1 Kasım’a hazırız” dedi.

MUHALEFETE SESLENİYORUM ÇORUM’A YAPILAN 14 MİLYAR LİRALIK KAÇ ÇİVİ YAPIYOR HIRDAVATÇILARA SORUN

Muhalefet partilerinin AK Parti’nin Çorum’a hizmet getirmediği yönündeki eleştirilerine cevap veren AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, “Çorum’a çivi çakmadınız diyorlar. AK Parti iktidarında Çorum’a yapılan yatırımların toplamı 14 milyar TL. Hırdavatçılara sorun bakalım 14 milyar lira kaç çivi yapıyor” diye konuştu.

Gün birlik ve beraberliğin yanı sıra AK Parti ile mücadele eden gafillere cevap verme günü olduğunu dile getiren Bekiroğlu, gafillere cevabı ise 1 Kasım’da vereceklerini açıkladı.

7 Haziran seçimlerinden AK Parti’nin seçimlerden birinci parti olarak çıktığını hatırlatan Bekiroğlu, seçim sonucuna rağmen bir kısım çevrelerin AK Parti’nin sanki seçimlerden büyük bir hezimetle çıkmış gibi bir algı oluşturmaya çalıştığına dikkat çekti.

1 Kasım’da sandığın milletin önüne geleceğini anlatan Bekiroğlu, “Hizmette durmak yoktur. Biz bu hizmetleri sürdürmek için elimizden gelen gayreti gösterirken önümüzde birde seçim var. 7 Haziran’da milletin verdiği mesajı aldık. O yönde de çalışmalarımız devam ediyor. Bu kadrolar yüreği ak, gönlü ak, vicdanı ak kadrolardır. Bu kadrolar berrak sular gibi akan çalışan kadrolardır. Tek derdimiz devlet. Tek derdimiz bayrak ve tek derdimiz millettir” diye konuştu.

ÜLKENİN BÖLÜNÜP PARÇALANMASINI İSTEMİYORUZ

Son aylarda artan terör olaylarına da değinen Bekiroğlu, “20 Temmuz’dan sonra şehit haberleri gelmeye başladı.

Yüreğimiz yanmaya başladı.

20 Temmuz’a kadar devletin bekası için elimizden gelen çabayı gösterdik parti olarak. Üniter yapımızın korunması ve millete hizmet için elimizden gelen çabayı gösterdik. Ama bazı şer odaklarının maşa olarak kullandığı terör örgütü tekrar saldırılara başladı.

Sanki terör olayları bugün başlamış gibi bir hava oluşturulmaya çalışıyor. 40 yıldır bununla mücadele ediyoruz. 40 yıldır devam eden terör olayını bitirecek kadrolarda AK Parti kadrolarıdır. Tek partide AK Parti’dir. Terörü bitireceğiz. DAİŞ’i siyasi malzeme olarak kullanıyorlar. Terörle taviz vermeden mücadele ediyoruz. 7 Haziran’dan sonra yaşananlarla kredi faizlerinin yükselmesi, G-20 ülkeleri arasından çıkmamız, kurun yükselmesi bunlar tesadüf değil. Osmanlı devletinin son dönemini baktığınızda aynı şeyleri görüyorsunuz. Birileri seviniyor. Bu sevinenlerle, bu sevinenlere hizmet edenleri aynı kefeye koyun. 200 yıl önce bu devlete kimler parçalamak için mücadele ettiyse 200 yıl sonra yine aynı devletler ve maşaları var. Bu insanlarla mücadele eden AK Parti’yi ayırın. Bu ülkenin bölünmesini parçalanmasını istemiyoruz. Türkiye’nin dünyanın 10. Büyük ekonomisi olmasını hedefliyoruz. Öyle bir dönemdeyiz milli araba yapıyoruz milli araba yapmak için elimizden gelen çalışmayı harcıyoruz birileri bunu da eleştiriyor. Bizim genlerimizle mi oynuyorlar milli ruhumuzu bana göre yitiriyoruz. Bugün bir İran, Fransa, Almanya, Kore, İtalya otomobil üretiyor. Türkiye Cumhuriyeti de bu yarışta, bu pazarda bende varım diyor birileri ülkeyi aşağı çekmeye çalışıyor. 4-B uydusu atılıyor onu da eleştiriyorlar. KKTC’ye su götürdük. Bugün suyu akıtıyoruz. Su güçtür ve medeniyettir. Artık ipler Türkiye’nin eline geçiyor. Milli ruh, milli irade AK partinin savunduğu değerler. Biz devletimizi, milletimizi ve bayrağımız seviyoruz. Güçlü Türkiye istikrarlı bir irade ile inşa edilir. Elimizi taşın altına koyuyoruz durmak yok yola devam diyoruz” ifadelerini kullandı

MİLLET DÜŞMANLARINA DEVLETİ TESLİM ETMEYECEĞİZ

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ise, Millet düşmanlarına asla devleti teslim etmeyeceklerini söyledi.



Günü birlik politika yapan siyasetçilerden olmadıklarını vurgulayan Uslu, devletin ve milletin bekasının her şeyden üstün tuttuklarına dikkat çekti.

AK Parti iktidarında Dodurga’ya 421 milyon TL’lik yatırım yapıldığını anlatan Uslu, “Çorum’a ‘çivi çakmadınız’ diyorlar. Baraj olmasa sulama yapabilir misiniz. Yol olmasa ulaşım olmasa yatırım gider mi. Bütün bunlar önemli hizmetler. Bundan rahatsız olanlar var. Çok şükür halkımız rahatsız olmuyor. Milletin sağ duyusuna aklına ve vicdanına güveniyoruz. Her seçimde ham hayal peşinde ve lak lak edenlere itibar etmeyecektir.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Obduk Dutludere Projesi kapsamında yapımı tamamlanan 5 milyon 900 bin TL’lik sulama pompajı, 3 milyon 169 bin TL’ye mal olan öğrenci yurdu ve belediye yatırımlarının açılış kurdelesi kesildi
Kaynak: İHA