Başkan Tollu'dan Son 1,5 Yıl Değerlendirmesi

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, belediye birim müdürleriyle düzenlediği haftalık toplantıda Erdemli Belediyesi’nin başarısının sırlarını anlattı.

Başkan Tollu'dan Son 1,5 Yıl Değerlendirmesi
Toplantıda özelikle son 1,5 yılı değerlendiren Başkan Tollu, hizmetlerin nasıl ortaya çıkarıldığını ve nasıl gerçekleştirildiğine dair bilgiler verdi.

Gerçekleştirilen ve yapmak istediği hizmetlere de değinen Tollu, “Bu hizmete ne gerek vardı, bu lüzumsuz, devletin parasını boşa harcadınız ?’ diye bir söz ben şahsen hiç duymadım. Vatandaşımızın talepleriyle bizim hizmetimiz tamamen örtüşüyor” dedi.

Kaynakları verimli kullandıklarını, hizmetten önce halkın görüşünü de aldıklarına dikkat çeken Tollu, “Erdemli için herkesin sivil toplum kuruluşları da dahil aklını ve gücünü birleştirmesi lazım. Böylelikle Erdemlimiz daha kaliteli ve daha fazla hizmet alabilir” diye konuştu.

“KAYNAK ÜRETİYORUZ, OLANI DA VERİMLİ KULLANIYORUZ”

Birim müdürleri toplantısına 1,5 yıllık süreci değerlendirerek başlayan Başkan Tollu, “1,5 yıldır Büyükşehir yasasıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu yasa ile birlikte birçok gelirlerimiz bizim elimizden Büyükşehir’e tevdi edildi. Ama dedik ki; bu hizmet üretmeyeceğiz, iş üretmeyeceğiz anlamı taşımasın. Elimizdeki kaynakları en iyi şekilde en uygun şekilde kullanmamız gerektiği hepimizin malumu. Bu düşünceden hareketle mevcut kaynaklarımızı kullanırken bir yandan da kaynak üretmemiz gerektiği muhakkak. Kaynak ürettik, olanı da verimli kullandık” dedi.

Seçim öncesinde birçok taahhütlerinin bulunduğunu aktaran Tollu, “Bu taahhütlerden biri de düğün salonu eksiklikleriydi. 10 belde ve Avgadı Yaylası’nı da eklediğimizde 11 noktada toplantıların yapılabileceği, merasimlerin yapılabileceği yerleri belediye imkanlarıyla yapabilme gücümüz sınırlı. O zaman halk tabiriyle yap işlet devret yoluyla yapmaya çalışıyoruz. Kızkalesi’de böyle bir tesis yap işlet devret modeliyle hayat bulacak. Yatırımcı tesis yapacak, belli bir yıl çalıştıracak, daha sonra belediyemize devredecek. Burada önemli olan halkın bu hizmete biran önce kavuşması” diye konuştu.

“GÜÇLER BİRLEŞİNCE HİZMETTE ÇABUK GELİYOR”

Kapalı Pazar yerinin belediye esnaf güç birliği ile gerçekleştirildiği hatırlatan Başkan Tollu, sonucun esnaflar açısından sevindirici olduğunu, vatandaşında daha ferah, tozsuz topraksız, çamursuz alışveriş imkanı bulduğunu, dolayısıyla vatandaşlarında hizmetten son derece memnun kaldığını belirtti.

Tollu, “Bundan sonra da Arpaçbahşiş’te aynı projeyi esnafımızla güç birliği oluşturarak, el ele vererek gerçekleştireceğiz. Ardından Kargıpınarı’na aynı hizmet ulaştırılacak. Eski beldelerimizin tamamı dahil 11 noktada domino taşı etkisiyle bu hizmeti ulaştıracağız. Tek başımıza bunu yapma imkanı yok ama güçler birleştirildiğinde, kaynakları doğru kullandığımızda bunları yapabilecek durumdayız” dedi.

“TEDBİRLERİMİZ ŞİMDİ VÜCUT BULUYOR”

“1,5 yıllık süreçte önceden aldığımız tedbirlerin bugün vücut bulduğunu görüyoruz” diyen Tollu, şöyle devam etti:

“Tedbirlerin yerinde ve zamanında olduğunu bugün hissediyoruz ve görüyoruz. Yasadan dolayı birçok tedbirimizin hayata geçirilemeyişi, yasayla birlikte beldelerden gelen borçların üzerimize kambur gibi binmesi neticesinde geçen yıl sıkıntılı bir süreç yaşadık. Ancak aldığımız bir çok tedbir karşılık buldu. Çok şükür mali açıdan çok iyi durumdayız. Birçok yerde yaprak kıpırdamazken, günlük cari ihtiyaçlar zor karşılanırken, biz bir yandan hizmet ürettik, bir yandan projeler ürettik. Binlerce metrekarelik asfalt döküldü, 280 bin metrekarenin üzerinde kaplama yapıldı. Sıcak asfalt çalışmaları yapıldı. Çok iddialı bir şey söyledik, 2016 yılında Allah nasip ederse, Erdemli’nin tamamında, mahalleye dönüşen köylerimiz dahil Erdemli’nin tamamında asfalt problemini çözeceğiz, iddiasında bulunduk. Bunu mutlaka yapacağız. Yıllarca çözülmeyen bir problem bu. Bu sorunlara, problemlere azıcık azıcık neşter vurulmuş olsaydı, en azından bunlarla uğraşılacağına başka hizmetlere de bakılırdı. Köye gidiyorsun yol problemi var, değişik problemleri var, bizim görev sahamıza giren girmeyen problemler var. Bizim üzerimize düşen neyse biz yapacağız, verdiğimiz sözü yerine getireceğiz.”

“KENDİ ÜRETEN BELEDİYE OLUYORUZ”

Tollu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İki tane parke üreten makinamız var, ihtiyacımıza cevap vermiyor. Yakında bir parke tesisini daha ilçemize kazandırıyoruz. Günde 3 bin metrekare parke üretecek.

Kendimiz üretip, kendi imkanlarımızla hizmete sunacağız. Piyasanın altında bir maliyetle bu hizmeti karşılamış olacağız. Sıcak asfalt şantiyemizi de kuracağız. Bu da en kısa zamanda faaliyete başladığında asfaltını, parkesini, her türlü hizmetini kendi üreten bir belediye olacak, Erdemli Belediyesi. 30’dan fazla iş makinamız var, bunların birçoğu büyük iş makinası, işte 15 tane kamyon aldık. Makine parkımızı ciddi anlamda güçlendirdik. Bir yandan eksiğimizi tamamlıyoruz, hizmetlerimizi, projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz.”

“MEMLEKET SEVDALISI BİR EKİBİZ”

Vatandaşı aldatan olmadıklarını ifade eden Başkan Tollu, “Ne taahhüt ettiysek 2 katını yapacağız. Çünkü kaynaklarımızı iyi kullanıyoruz, verimli kullanıyoruz. Çok iyi çalışan arkadaşlarımız var, çalışanlarımız var. Bu işe gerçekten yüreğini koyan, vatanını milletini seven, Allah rızası için hizmet eden bir ekip var. Mesai bitse de evime kaçsam, hafta sonu nerede tatil yaparım düşüncesinde tek bir arkadaşımız yok. Arkadaşlarımız hafta sonunda nereye asfalt dökeriz, kimin sıkıntısını çözeriz, hangi garibe hizmet ederiz, bunun düşüncesinde olan arkadaşlarımız. Belediye meclis üyelerimiz yine bu şekilde hizmet etmeye çalışıyorlar. Çalışanlarımızla, meclis üyelerimizle, bürokratlarımızla, memleket sevdalısı bir ekibiz. Başarımızın altında yatan da bu. Vatandaşımızın ihtiyaçları belli. 3 gün sonra olsa da olur değil, bu ihtiyaçları biran önce karşılayalım diyen arkadaşlarımız var. Kasamızı verimli kullanan, devletin imkanlarını verimli kullanan arkadaşlarımız var. Kendi hizmetimizi kendimizin üretmesi de yine başarılı olmamızın altında yatan sebeplerden birisi. Kaynaklarımızı çarçur etmeden hizmete dönüştürüyoruz. Nasıl ki geçmişte Erdemli’ye güzel hizmetler verdiysek, bugün bütün Erdemli’ye hizmet ulaştırarak başarımızı taçlandıracağız. İnsanlarımızın tamamını hizmetlerimizle tanıştıracağız. Mazeret üretmek yok, ağlamak yok, sızlanmak yok” dedi.

“ERDEMLİ İÇİN AKLIMIZI VE GÜCÜMÜZÜ BİRLEŞTİRMELİYİZ”

Hizmetlerin nasıl ortaya çıkarıldığını ve nasıl gerçekleştirildiğine dair bilgilerde veren Tollu, “Hizmetleri üretirken bütün birimlerimizle bir araya geliyoruz, tartışıyoruz. Biz buraya bu hizmeti getireceğiz ama siz ne düşünüyorsunuz, nasıl olmasını istiyorsunuz, ne düşünüyorsunuz ? diyerek konuyu halka da açıyoruz. ‘Bu hizmete ne gerek vardı, bu lüzumsuz, devletin parasını boşa harcadınız ’ diye bir söz ben şahsen hiç duymadım. Vatandaşımızın talepleriyle bizim hizmetimiz tamamen örtüşüyor. Bu da vatandaşımızın daha çok hayırduasını almamıza vesile oluyor. Erdemli’ye merkezi idare de Allah razı olsun balıkçı barınağı yaptı, atış poligonu yaptı. Ama stadyum yapılsaydı, antrenman sahası yapılsaydı, spor kompleksi yapılsaydı halkımız daha çok memnun olurdu diye düşünüyorum. Biz atış poligonunun yolunu yaptık, arıtmasını yaptık, içme suyunu götürdük. Ciddi katkılarımız oldu. Biz merkezi idare yerel idare ayrımı yapmıyoruz, devlet bir bütün. Erdemli için burada herkesin sivil toplum kuruluşları da dahil aklını ve gücünü birleştirmesi lazım. Böylelikle Erdemlimiz daha kaliteli ve daha fazla hizmet alabilir” diye konuştu.

Kaynak: İHA