Atm'den Para Çekerken Dikkat Edin Uyarısı

İzmir’de, farklı banka ATM’lerinden kartları kopyalayıp izinsiz para çeken 4 kişi yakalandı. Zanlıların evinde yapılan aramada çok sayıda kopyalanmış kart bulunurken bankalarla yapılacak görüşme sonrası sahte kartlardan çekilen para miktarının belirleneceği bildirildi.

Atm'den Para Çekerken Dikkat Edin Uyarısı
İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptığı çalışmalar sonucu, 18 Eylül gününden günümüze İzmir’de muhtelif tarihlerde meydana gelen kart kopyalama eylemleri ve üretilen sahte kartlarla yapılan izinsiz para çekme işlemlerine karışan K.B. (29), S.D. (31), Ö.G. (20) ve S.Ö. (28) isimli şahısları 13 Ekim günü yakaladı. Şüphelilerin üst aramaları ile kullandıkları araç ve kaldıkları evde yapılan aramada, 3 parça kopyalama aparatı, 1 kopya kart üretme cihazı, aparat yapımında kullanılan çok sayıda mikro kamera, elektronik devre ve batarya, 29 kopya kart, 1 dizüstü bilgisayar, 4 USB bellek, 3 hafıza kartı, 6 cep telefonu ele geçirildi.

ÇOK SAYIDA KART KOPYALAMIŞLAR

Tahkikat aşamasında yapılan ilk tespitlere göre; K.B. isimli şahsın aynı suçtan İzmir dışında tutuklu bulunduğu cezaevinden 3 ay önce firar ettiği, K.B. ile S.D. isimli şahısların suç işlemek amacıyla İzmir’e geldiği, şüphelilerin 3 bankanın 7 farklı ATM’si üzerinden 10 kopyalama ve kopya kartlarla izinsiz para çekim işlemlerinin faili olduğu belirlendi. Ayrıca şüphelilerden elde edilen dizüstü bilgisayar ve USB belleklerde yapılan ön incelemeler neticesinde çok sayıda kopya kart bilgisi bulunduğu tespit edilirken ilgili kurumlarla yapılacak yazışmalar ve şüphelilerden ele geçirilen suç unsurları üzerinde uzmanlarca yapılacak incelemeler neticesinde sayının ve para miktarının artacağı bildirildi.

Yakalanan zanlılar emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilirken K.B., S.D. ve Ö.G. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken S.Ö. isimli şahıs adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

EMNİYETTEN VATANDAŞA UYARI

Emniyet yetkilileri, vatandaşlara benzer olayların mağduru olmamaları için hesap hareketlerini düzenli olarak kontrol etmelerini, ATM’lerde işlem yaparken şifre girdikleri esnada olası bir şifre görüntüleme düzeneğine karşı tuş takımını kapatmak üzere perdeleme yapmalarını, ATM’nin çevresinde gözetleme yapan şüpheli şahıslar ya da kart giriş haznesi, para çıkış haznesi, tuş takımı gibi kısımlarında herhangi bir kabarıklık veya anormal bir durum fark etmeleri halinde ATM cihazına müdahale etmeden banka ve polisle irtibata geçmelerini belirtti.

Kaynak: İHA