Konya'nın 31 İlçesinde Eğitim Yardımı Başvuruları Başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi, 2004 yılından bu yana ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan şehit ve gazi çocukları, öksüz, yetim, engelli, anne-babası resmen ayrı öğrencilere yönelik sürdürdüğü eğitim yardımını bu yıl da Konya merkez ve 31 ilçeyi kapsayacak şekilde sürdürüyor.

Konya'nın 31 İlçesinde Eğitim Yardımı Başvuruları Başladı
2004 yılından bu yana eğitim yardımlarını sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında da Konya merkez ve 31 ilçedeki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik eğitim yardımlarını sürdürecek. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 600 binden fazla öğrencisiyle bir eğitim şehri olan Konya’da eğitime desteklerini artırarak sürdürdüklerini belirterek, Yeni Büyükşehir Yasası’nın ardından Konya merkezdeki okullarda okuyan öğrencilere verdikleri eğitim yardımını Konya’nın 31 ilçesine genişlettiklerini hatırlattı. 2004 yılından bu yana 61 bin 179 ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisine eğitim yardımında bulunduklarını hatırlatan Başkan Akyürek, en önemli yatırımın insana yapılan yatırım olduğu bilinciyle eğitimi ve öğrencileri desteklemeye devam edeceklerini dile getirdi. Başkan Akyürek, yeni eğitim-öğretim yılında da eğitim yardımından Konya genelinde ikamet eden şehit ve gazi çocukları, öksüz, yetim, kendisi yüzde 40 ve üzeri engelli, anne-babası resmen ayrı, TEOG sınavına göre Türkiye geneli yüzde 0,1’lik dilime giren öğrencilerin yararlanacağını ifade etti.

DETAYLAR WWW.KONYA.BEL.TR ADRESİNDE

Konya Büyükşehir Belediyesi’nden eğitim yardımı alacak öğrencilerden başvuru için; öğrenci belgesi, vukuatlı nüfus kayıt örneği, öğrenci ve veli nüfus cüzdanı fotokopisi ile durumlarını belirten diğer belgeler talep ediliyor. Başvurusunu internet üzerinden yapacak Karatay, Selçuklu, Meram ilçelerinde ikamet eden öğrenciler evraklarını KOMEK Alaaddin Kurs Merkezi’ne (Alaaddin Tramvay Durağı Karşısı), diğer ilçelerde ikamet eden öğrenciler ise okul müdürlüklerine verecek. Ayrıca, daha önceki dönemlerde eğitim yardımı alan öğrencilerin bu dönem de alabilmeleri için 23 Ekim’e kadar www.konya.bel.tr adresinden bilgilerini güncelleyip öğrenci belgelerini ilgili yerlere teslim etmeleri gerekiyor. Konuyla ilgili detaylı bilgiye www.konya.bel.tr adresinden ulaşılabiliyor.
Kaynak: İHA