Frigküm Birliği'nin Meclis Toplantısı Afyonkarahisar'da Gerçekleştirildi

Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği’nin (FRİGKÜM) Eylül ayı Meclis Toplantısı, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz’ın başkanlığında Afyonkarahisar’da gerçekleştirildi.

Frigküm Birliği'nin Meclis Toplantısı Afyonkarahisar'da Gerçekleştirildi
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda Kütahya Valisi Şerif Yılmaz’ın başkanlığında yapılan toplantıya Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Kütahya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhittin Şahin, Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Emin Sarıkaya Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği üyeleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Vali Şerif Yılmaz, "Birlik ve Zafer Kalkınma Ajansı ile ilgili Afyonkarahisar’a geldik. Bizim FRİGKÜM Birliği olarak amacımız; Frig Vadi’sinin yapılanmasının yanı sıra, hem tanıtımını, hem de pazarlanmasını sağlamak. FRİGKÜM Birliğimiz kurulduğunda 3 ildik daha sonra Eskişehir Büyükşehir olması ve il özel idaresinin kapanması ile FRİGKÜM Birliğinden ayrıldı. Daha sonra tekrar dahil olma ile ilgili talebi bize iletti. Encümen toplantısında görüşüldü, bakanlığa iletildi ama henüz bir onay gelmedi. İnşallah onay geldikten sonra aynı birliktelik doğrultusunda Frig Vadisi kültürel mirasımızı geleceğe aktarma ve geleceğe pazarlanması için çalışmaları sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Toplantının gündeminde yer alan; Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği’nin 2016 yılı teklif bütçesi görüşülerek toplantı sona erdi. (EFE)
Kaynak: İHA