Sözlü, Saimbeyli'nin Kurtuluş Günü Etkinliklerine Katıldı

Saimbeyli’nin Kurtuluşunun 95. Yıldönümü etkinliklerine katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, törenin ardından şehit evi ziyaret etti, Saimbeyli Gençlik Merkezi’nde önemli mesajlar verdi ve esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Sözlü, Saimbeyli'nin Kurtuluş Günü Etkinliklerine Katıldı
Başkan Sözlü, gençlere ücretsiz eğitim veren ve eğitimde fırsat eşitliği yakalamaya yönelik önemli bir boşluğu dolduran gençlik merkezinde çalışan yönetici ve öğretmenlere hitap etti. Sözlü, “Hayallerine yürüyen çocuklarımıza destek olmanın hazzı büyük olur” dedi.

Bazı milletvekilleri ve ilçe belediye başkanlarının da katıldığı Kurtuluş Günü etkinliklerinde söz alan Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe,

“95 yıl önce bu topraklarda çok acı çekildi. Atalarımız vatanımız için, bizler için canlarını seve seve feda ettiler. Onları saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Daha bir kaç hafta önce şehidimizi ebediyete uğurladık. Yurdun dört bir yanından şahadet haberleri alıyoruz. 95 yıl önce vatan için canlarını feda edenlerin evlatları bugün de aynı uğurda şehit düşüyorlar. Hepsinin mekanı cennet olsun. Gençlerimiz ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendilerinde kuvvet bulacaktır. Bu yüzden bayramlarımızın coşkusunu azaltmamalı, aksine artırmalıyız” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, Saimbeyli’nin gelişmesine ve ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik verdiği desteğin önemine de değinen Mustafa Şahin Gökçe, “Şu ana kadar Saimbeyli’ye inanılmaz destek veren Başkan Hüseyin Sözlü Bey’e şahsım ve Saimbeylililer adına teşekkür ediyorum. Yeni yasayla köyden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerimizdeki su ve yol ihçiyacının yüzde 80’i Adana Büyükşehir Belediyesi’nce giderildi. 200 km yol yapıldı. Modern bir hastanenin Saimbeyli’de temelinin atılması, arıtma suyu tesisi ihalesinin yapılması

Saimbeyli Gençlik Merkezi’nde gençlere ücretsiz olarak YGS, TEOG, LYS ve üniversite hazırlık kursları verilmesi ve diğer hizmetlerinden dolayı kendisine mennettarız. Bundan sonra da Saimbeyli’ye desteklerini esirgemeyeceklerine canı gönülden inanıyorum” diye konuştu.

Başkan Hüseyin Sözlü ve beraberindeki heyet daha sonra eylül ayında Şırnak’ta şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş Ali Çakar’ın ailesini ziyaret etti. Başkan Sözlü, şehidin ailesine bir kez daha sabır, şehit için de Allah’tan rahmet diledi. Başkan Sözlü, terör örgütünün amacına ulaşmasının mümkün olmadığını, Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşayacağını söyledi.



KAPASİTENİN ARTIRILMASI TALİMATI

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, Saimbeyli Gençlik Merkezi’ni de ziyaret etti.

Başkan Sözlü, merkezle ilgili Şahin Gökçe’den ve merkez sorumlusundan bilgi aldı. 61 öğrencinin kayıt yaptırdığı merkezde hafta içi mezunlara, hafta sonları da hali hazırda öğrenim gören öğrencilere örgün öğretim desteği ve sınavlara hazırlık eğitimi verildiğine dair birifing alan Başkan Sözlü, başvuru olması halinde yeni sınıflar açılması talimatı verdi.

Merkez yöneticilerine ve öğretmenlerine hitap eden Başkan Sözlü, şunları söyledi:

“Saimbeyli’de memleket çocuklarının eğitimde fırsat eşitliğinden istifade ettirilmesini istiyoruz. Artan talebe cevap vermekte tereddüt etmeyin. Gerekirse yeni yerler kiralarız ve 100 öğrencinin üzerine çıkarız. Öğretmenlerimiz de yorulmaktan çekinmesin. Her biri yakınlarınız, tanıdıklarınız olan ailelerin ve çocukların heyecanını güzel sonuçlara dönüştürmek ve emeğinizin çocuklar için önemini bilmek elbette hepiniz için büyük mutluluk kaynağı olacaktır. Vicdanen Saimbeylili olmanın manevi hazzıyla, buranın çocuklarının Saimbeyli’ye, ailelerine, memleketlerine yararlı çocuklar, hayallerine, ideallerine yürüyen çocuklar olarak yetiştirilmesine katkı koyuyorsunuz. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün çok önem verdiği eğitimle ilgili hala zafiyetimiz var. Yeni düzenlemenin ardından dershanelerin ücreti yıllık 10 bin ile 30 bin lira arasında değişiyor. Yeni sistemle ücretler bu seviyeye çıktı. İlçelerden Adana’ya gidenler için ev tutulması, yakınlarının yanında kalınması da ekstra harcamalara neden oluyor. Gençlik merkezlerimizin önemi şimdi çok daha arttı.”

Başkan Hüseyin Sözlü daha sonra Saimbeylililerle ve esnafla buluştu, çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.
Kaynak: İHA