Murgem Hizmete Giriyor

Muratpaşa Belediyesi’nin, gençlere, sosyal gelişim ve üniversiteye girişte destek sağlamak amacıyla başlattığı proje olan Muratpaşa Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (MURGEM) 21 Ekim Çarşamba günü hizmete giriyor.

Murgem Hizmete Giriyor
Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması ve gençlerin sosyal gelişimlerine destek olmak amacıyla Muratpaşa Belediyesi’nce başlatılan proje, MURGEM hizmete giriyor. Seviye tespit sınavı ile belirlenen 300 lise son sınıf öğrencisi ve 600 lise mezunu gence hizmet verecek kapasitedeki MURGEM, 21 Ekim Çarşamba günü, saat 11.00’de, Kızılsaray Mahallesi 77. Sokak’taki merkezinde, 27 uzman öğretmenle hizmet vermeye başlayacak.

SOSYAL GELİŞİM VE EĞİTİM

Velilerin sadece katılım payı ödedikleri MURGEM’de gençlere, YGS ve LYS için eğitim desteğinin yanı sıra, stres yönetimi, öfke kontrolü, sınavlara hazırlık sürecinde başarılı olunması için izlenmesi gereken yollar, ergenlik dönemi ile sınav sürecinde beslenme, aile ile iletişim ve iletişim yöntemleri gibi kişisel gelişim konularında kurslar da düzenlenecek. Film gösterimleri, müzik dinletileri, söyleşiler, şiir günleri, paneller, forum, açık oturum programları ve doğa yürüyüşleri ile gençlerin sosyal gelişimleri de desteklenecek.
Kaynak: İHA