KOÜ'deki Hemodiyaliz Ünitesi Yenilendi

KOCAELİ - Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Hemodiyaliz Ünitesi, Nuh Çimento Eğitim ve Sağlık Vakfı'nın 627 bin liralık desteğiyle yenilendi.

Hemodiyaliz Ünitesi, AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Başhekim Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Nuh Çimento Eğitim ve Sağlık Vakfı Başkanı Tevfik Bilgin, Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Betül Kalender Gönüllü ve hastane personelinin katılımıyla açıldı.

Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü, yaptığı konuşmada, KOÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Yanık Ünitesi'nin de Nuh Çimento Eğitim ve Sağlık Vakfı'nın destekleriyle yapıldığını vurgulayarak, katkılarından dolayı yetkililere teşekkür etti.

Başhekim Prof. Dr. Cantürk ise böbrek hastalarının haftanın 3 gününü burada geçirdiklerini kaydederek, "Ünitenin yenilenmesi ile hastalarımızın bu süreci daha rahat geçirmeleri için her türlü imkan oluşturuldu" dedi.

Prof. Dr. Gönüllü de geçmişte yetersiz alan ve makine sayısı nedeniyle yaşanan sıkıntıların son bulacağını dile getirerek, "Ünitemizin yıllık ortalama 8 bin 500 seans olan hemodiyaliz uygulamasının yenilenme ile birlikte katlanarak artacağına inanıyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA