Kılıçdaroğlu: Devlet nasıl yönetilirmiş göstereceğim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bize yetki verin bir ülke adam gibi nasıl yönetilirmiş ben göstereceğim. Devlet nasıl yönetilirmiş onlara da göstereceğim" dedi.

Kılıçdaroğlu: Devlet nasıl yönetilirmiş göstereceğim
Kılıçdaroğlu: Devlet nasıl yönetilirmiş göstereceğim
Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Atakum ilçesindeki programının ardından Bafra ilçesine geçerek Beşyol mevkisinde seçim otobüsü üzerinden vatandaşlara seslendi.

Bülent Ecevit'in geleneğinden geldiklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Biz Ecevit'in geleneğinden geliyoruz. Rahmetli Ecevit hangi kuralları koyduysa aynı kuralları çalıştırıyoruz. Ne demişti, 'Ne ezen ne ezilen, insanca halkça bir düzen' demişti. 13 yıldır ülkeyi yönetiyorlar. Bir yıl değil, 3 yıl değil, 10 yıl değil, 13 yıl. Kim memnun hayatından, çiftçi mi memnun, esnaf mı memnun, emekli mi memnun, kim Allah aşkına memnun? Köşeyi dönen üç beş hortumcu hayatından memnun. Size sözüm söz, onlardan alıp size vereceğim" ifadesini kullandı.

Kendisine yetki verilmesi halinde ülkenin nasıl yönetileceğini göstereceğini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bize yetki verin bir ülke adam gibi nasıl yönetilirmiş ben göstereceğim. Devlet nasıl yönetilirmiş onlara da göstereceğim. Şimdi terörden şikayet ediyorlar. Düne kadar sen masada oturmuyor muydun? Düne kadar onlarla sarmaş dolaş değil miydin? PKK vergi dairesi kuruyordu doğuda, mahkeme kuruyordu. Başbakana söyledim 'ya bu nasıl devlet?' Diyor ki Sayın Davutoğlu, 'Doğu'ya, Güneydoğu'ya gizlice gittim, kimse görmeden gittim' diyor. Sen kendi ülkene gidiyorsun kardeşim. Kendi ülkene gizlice gidiyorsan sen artık Başbakanlık koltuğunda oturamazsın. Senin iraden yok demektir artık. Kendi ülkende gizli gidiyorsun. Eğer bir başbakan kendi ülkesindeki bir yere gizlice gidiyorsa kimse görmeden gidiyorsa 'karakola gittim kimsenin ruhu duymadı' bunu da övünerek anlatıyor. Senin o koltukta ne işin var. Sen memleketi yönetemiyorsun."

Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından  parti otobüsünden vatandaşları selamladı.

Ardından Havza ilçesine giden Kılıçdaroğlu, burada da vatandaşları selamlayarak 1 Kasım'da partisine destek vermelerini istedi. Buradan Amasya'nın Merzifon ilçesine geçen Kılıçdaroğlu, Merzifon Havalimanı'ndan özel uçakla Ankara'ya hareket etti.

Kaynak: AA