Keles Ve Harmancık'a Yatırım Yağmuru

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınmayı sağlamak maksadıyla Keles ve Harmancık’ta yaptığı ve yaklaşık 15 milyon TL’ye mal olan yatırımlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından hizmete alındı.

Keles Ve Harmancık'a Yatırım Yağmuru
Başkan Altepe, Keles ve Harmancık’taki Büyükşehir yatırımlarını vatandaşların hizmetine soktu. İlk olarak Harmancık’ta yaklaşık 4.5 milyon TL’ye mal olan Harmancık-Keles bağlantı yolunu hizmete alan Başkan Altepe, ardından 92 çiftçiye 2 bin 576 adet ceviz fidanı dağıttı.

Harmancık’ın ardından Keles’e geçen Başkan Altepe, burada 500 bin TL’lik maliyetle yenilenen Kemaliye Camii’nin açılışını gerçekleştirdi. Kemaliye Camii’nin ardından 850 bin TL’ye mal olan Sofular Mahallesi’ndeki kız öğrenci yurdunu hizmete alan Başkan Altepe, restorasyonu 500 bin TL’ye mal olan Yakup Bey Hamamı ile 550 bin TL’lik harcamayla düzenlenen kaymakamlık çevresini kullanıma açtı. Başkan Altepe, dağ ilçelerindeki son açılışı, 7.5 milyon TL’ye mal olan Kocayayla Yolu’yla tamamladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bütünşehir Yasası’nın uygulamaya girmesiyle birlikte şehrin her köşesinin aynı anda hizmet almaya başladığını bildirdi. Daha önce belediyelerin cami, spor kulübü, öğrenci derneği gibi oluşumlara yardımda bulunamadığını, bunu yapan yerel yöneticilerin zimmet suçlamasıyla yargılandığını belirten Başkan Altepe, Bütünşehir Yasası’yla birlikte tüm bu risklerin ortadan kalktığını, belediyelerin hemen her alanda ilçelerin ihtiyaçlarına koştuğunu belirtti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de bu doğrultuda yatırımlar yaptığını, her ilçenin ihtiyacını göz önünde bulundurarak gereken adımları vakit kaybetmeden attıklarını söyleyen Başkan Altepe, Keles ve Harmancık’ta hizmete alınan yatırımların da hep bu hedef doğrultusunda gerçekleştiğini ifade etti.

Sahip olduğu doğal zenginlikler, coğrafi özellikler ve stratejik konum itibariyle dünyanın en önemli kentlerinden biri olan Bursa’yı tüm ilçeleriyle birlikte kalkındırmayı hedef seçtiklerini, çalışmaları bu uğurda gece gündüz devam ettirdiklerini vurgulayan Başkan Altepe, “Bugün burada yapılan yatırımlar da bunun göstergesidir. Birçok konuda Bursa örnek gösteriliyordu, şimdi kırsal kalkınmada da bu emareler görülmeye başlandı. Kırsal kalkınma, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi, kırsal kesimin göç vermemesi gibi konularda örnek çalışmaları Bursa Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Burada süt ürünleri fabrikası kurduk, çalışıyor. Her geçen gün de ürün çeşidini artırıyor. Park yapılacaksa park, tarihi eserse tarihi eser, alt yapıysa alt yapı, yolsa yol. Ne isteniyorsa destek verdik, tüm düzenlemeleri yaptık. Daha önce yasaktı şimdi bu hizmetler görevimiz. Bu bölgede ne lazımsa biz varız, Büyükşehir arkanızda” dedi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Keles’teki Yakup Çelebi Hamamı, tarihi ve kültürel mirasın korunması ve geleceğe taşınması kapsamında yenilendi. Hizmete alınan ve soğukluk ile halvetlikten oluşan 120 metrekarelik tarihi yapı, yine hamam olarak faaliyet gösterecek. Keles Kaymakamlığı düzenlemesi kapsamında, Atatürk heykeli zemin kaplaması sökülüp yeniden yapıldı. 3 ayda tamamlanan çalışmalar kapsamında; çevre aydınlatma, makam aracı otoparkı, bahçeye oturma bankları koyulması, seyirci tribünü, bahçe duvarlarının panel kaplama yapımı gerçekleştirildi.

Keles’teki yol çalışmaları kapsamında; Kocayayla Yolu’nda 6 bin metrelik 10 bin 350 ton sıcak asfalt yapıldı. 820 metrelik diğer bir yolda 5 bin 304 ton sıcak asfalt, 48 bin 100 metre sathi kaplama, 43 bin 713 metrekare parke taşı döşeme işlemi yapıldı. 6 bin 850 metrelik bir başka yolda da 15 bin 650 ton asfalt kaplama ve yama, 48 bin metre sathi kaplama çalışması gerçekleştirildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile İlim Yayma Cemiyeti arasında yapılan protokolle, Keles’teki kız öğrenci yurdu da hizmete alındı. Mevcut kaba inşaatı biten binada, tüm ince işleri ve bahçe duvarları Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlandı. Harmancık’ta hizmete alınan yol çalışmaları kapsamında, 15 metrelik Keles-Akalan Bağlantı Yolu’nda 18 bin 650 ton sıcak asfalt döküldü. Bin 400 metrelik başka bir yolda, Bin 85 ton sıcak asfalt çalışması yapıldı. 9 bin 274 metrekare parke taşı döşendi. 16 bin 400 metrelik diğer bir yolda ise 19 bin 750 ton asfalt kaplama çalışması yapıldı. Harmancık’ta ayrıca sahip olunan alanlara dikilmek üzere 92 çiftçiye, 2 bin 576 adet ‘chandler’ çeşidi ceviz fidanı dağıtıldı.
Kaynak: İHA