Eskişehir'de Atlı Terapi Merkezi Hizmete Girdi

Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde Türk Dünyası Vakfı, Eskişehir Valiliği ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) işbirliğiyle yapımı tamamlanan Atlı Terapi ve Rehabilitasyon Merkezi ile At Eğitim ve Binicilik Tesisi'nin açılışı yapıldı.

ESOGÜ'ye ait 90 bin metrekare alana sahip At Bakım, Binicilik ve Uygulama Merkezi'nin içinde üniversite tarafından projelendirilen ve Türk Dünyası Vakfının 2,5 milyon liralık desteğiyle kurulan tesiste 13 at kapasiteli tavla (at ahırı) bulunuyor. Yaklaşık 2 bin 500 metrekare kapalı alana sahip dünya standartlarındaki terapi merkezi, özellikle engellilerin rehabilitasyon ihtiyaçlarını karşılayacak.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, tesislerin açılışında yaptığı konuşmada, Çifteler ve Mahmudiye ilçelerinin bulunduğu alanın Osmanlı ordusunun ihtiyacı atların yetiştirildiği bir bölge olduğunu söyledi.

Mahmudiye'nin Cumhuriyet sonrasında da at yetiştiriciliğinin önemli merkezlerinden olmaya devam ettiğini belirten Tuna, "Osmangazi Üniversitemize bağlı olarak 2007'de açılan Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksek Okulu ile ilçemizin at üretilen bir merkez olma özelliğine atçı, seyis yetiştiren bir merkez olma özelliği de ilave edilmiştir. İşte bu merkez şimdi yeni bir fonksiyonla, hipoterapi merkezi olarak karşımıza çıkıyor" dedi.

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen de tesisin işletmesinin üniversitede olacağını dile getirerek, "Atların iyileştirici etkilerinden yararlanılacak tesisimiz çok yakında nitelikli uzman personel ile güçlenecektir. Bu tesisin yürüttüğü çalışmalarla sadece ulusal değil, uluslararası tanınırlıkta ve akredite olmuş bir atlı terapi merkezi olması ana hedefimizdir" ifadesini kullandı.

Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Çalışkan ise atların tarih boyunca insanlara katkı sağladığını belirterek, "Günümüzde ise sağlık amaçlı bize yaklaşıyorlar. Açılışını yaptığımız bu tesis ile buna fırsat vermeyi amaçlıyoruz. Bu uzun ve sabır gerektiren bir yolculuk olacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından tesisin açılış kurdelesi kesildi. Program kapsamında merkez personeli, engelli çocuklarla kısa bir gösteri sundu.

Açılışa, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Göndoğan, vali yardımcıları, daire müdürleri ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA