CHP Grup Başkanvekili Özel Açıklaması

"Biz önce Türkiye diyerek yola çıktık. Bu bir reklam sloganı değil, genel başkanımızın direkt söylemidir"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Biz önce Türkiye diyerek yola çıktık. Bu bir reklam sloganı değil, genel başkanımızın direkt söylemidir" dedi.

Özel, Turgutlu ilçesinde partisince düzenlenen toplantıda ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluştu.

Seçim beyannamelerinin vatandaş odaklı olduğunu vurgulayan Özel, "Beyannamemiz kopyalanmış, kaynak yok diyenleri ikna etmişiz. Herkesin beyannamesi bizim çalışmalarımızın doğruluğu ortaya koyuyor. 1 Kasım'dan sonra şuna eminiz ki kazanan halk olacaktır, çünkü bizim beyannamemiz diğer siyasi partilere yol gösterdi" diye konuştu.

7 Haziran seçimlerinden sonra koalisyon görüşmeleri yapıldığını anımsatan Özel, kendilerine kısa vadeli hükümet teklifinin sunulduğunu savunarak, şunları kaydetti:

"Barajı düşürelim, seçim kanunu değiştirelim, seçim sandıklarını taşıyalım ve birkaç tane daha iktidarın elini kuvvetlendirecek seçimde değişiklik yapalım diyerek seçime gidelim dediler. Biz 4 yıllık sorun çözücü, programlı bir gerçek Cumhuriyet hükümetini teklif ettik. Bakanlıkları konuşmadık, kendimiz için bir şey istemedik. Bir önceki seçim taslağımızı masaya koyduk. Çiftçiye, memura, emekliye, taşeron işçiye, muhtara yardım olacak projelerimizi ortaya koyduk. Kaynak yok dediklerinde de kaynak olduğuna ikna ettik. Onların kaynak yok dediği bir proje o vaatlerin arasında yer alacak. Biz önce Türkiye diyerek yola çıktık. Bu bir reklam sloganı değil, genel başkanımızın direkt söylemidir."

Toplantıda CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa İl Başkanı Mustafa Ada, CHP Manisa Milletvekili adayları, CHP Turgutlu İlçe başkanı Erk Kayabaş ve ilçe yöneticileri de hazır bulundu.
Kaynak: AA