Çekerek'te Yerleştirme Ve Destekleme Kursları Başladı

Çekerek ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi doğrultusunda planlanan ücretsiz yetiştirme ve destekleme kursları başladı.

Çekerek Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde derse katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Akkan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulamayla velileri büyük bir dershane külfetinden kurtardığını ifade ederek, bu konuda velilerin memnun olduğunu söyledi.

Bütün ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında ücretsiz destekleme ve yetiştirme kursu açıldığını belirten Akkan, bu kurslarda görev yapacak bütün idareci ve öğretmenlere teşekkürü bir borç bildiklerini dile getirdi.

Çekerek Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde de mezun öğrencilere yönelik ücretsiz yetiştirme ve destekleme kursları açıldığına işaret eden Akkan, şunları kaydetti:

"Mezun öğrencilere yönelik kursun hafta içi Türk Dili ve Edebiyatı, Dil ve Anlatım, Matematik, Geometri, Tarih ve Coğrafya alanlarında faaliyet verecek. Bu kursun açılması için yoğun çaba gösteren Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü idarecilerine ve görev alacak öğretmenlere teşekkürlerini iletiyorum'' dedi.

Kursların öğrencilerin başarısına olumlu yönde etki edeceğini vurgulayan Akkan, kursların öğrencilere hayırlı olmasını diledi.

Kaynak: AA