Küre Devlet Hastanesi Dünya Kalp Günü'ne Dikkat Çekti

Küre ilçe Devlet Hastanesi tarafından Halk Eğitim Merkezi çok amaçlı salonunda “Dünya Kalp Günü” etkinlikleri kapsamında Kalp – Damar Hastalıklarının Risklerinden Korunma konulu seminer düzenlendi.

Küre Devlet Hastanesi Dünya Kalp Günü'ne Dikkat Çekti
Küre İlçe Devlet Hastanesi Ebe Aslı Kocatepe’nin yaptığı sunumda; Kalp – damar hastalığı nedir, damarlar neden daralır, kalp damar hastalığının bulguları ve risk faktörleri nelerdir, kalp – damar hastalıklarından korunma yolları konularında bilgilendirmede bulundu. Kalp ve damar hastalıklarına neden olan risk faktörlerinin, “Sosyal ekonomik faktörler ve kültürel değişiklikler, toplumun yaşlanması, stres olduğuna dikkat çekti. Kocatepe, bunların yanı sıra diğer risk faktörlerinin ise, yetersiz ve dengesiz beslenme, sağlıksız beslenme (hazır besin tüketimi, tuzun fazla tüketilmesi gibi) alışkanlıklarının olduğunu söyledi.



Küre Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Kayhan Özdemir ise yaptığı sunumda; kalp hastalıklarından korunmada beslenme ve fiziksel aktivitenin önemine vurgu yaptı. Özdemir; her gün ortalama yarım saatlik yürüyüş, hafif tempoda koşunun kalp sağlığını korumada çok önemli olduğunu söyledi.

Dr. Kayhan Özdemir, sunumunun ardından katılımcılardan gelen soruları yanıtladı ve herkesin Dünya Kalp Sağlığı Günü’nü kutladı.
Kaynak: İHA